RECEPT: HOMEMADE CRUESLI MET NOTEN EN ROZIJNEN

Homemade cruesli, lievelingsdingen.nl

Gezond én lekker! Dat is de combinatie waar ik vaak naar op zoek ben. Één van de belangrijkste maaltijden van een dag is toch wel het ontbijt. Ik vind het daarom ook fijn om mijn dag gezond én lekker te beginnen. Afgelopen zomer waren mijn vader en ik op zoek naar een suikervrije of suikerarme cruesli. We hebben werkelijk alle merken en supermarkten gehad, maar konden geen cruesli vinden die naar ons idee gezond was. Stuk voor stuk waarschijnlijk heerlijk, maar boordevol suiker. Ik ging op zoek naar een alternatief en vond deze suikervrije homemade cruesli met noten en rozijnen. Lees verder voor het fijne recept!

HOMEMADE CRUESLI – NOTEN EN ROZIJNEN

Voor dit recept gebruik ik voor de basis havermout en havervlokken. Daarnaast voeg ik verschillende lekkere noten en rozijnen toe. Natuurlijk kun je altijd meer ingrediënten toevoegen als: zonnebloempitten, sesamzaad, gedroogde kersen of cranberries, kokosvlokken of geschaafde amandelen. Leuk om lekker mee te variëren! De cruesli is heerlijk met Griekse/magere yoghurt of kwark. Elke ochtend is het weer genieten! (En het ruikt zo lekker!) 🍯

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK NODIG?

180 gr havermout
180 gr havervlokken
50 gr amandelen
50 gr walnoten
50 gr hazelnoten
50 gr rozijnen
6 el honing
3 el plantaardige olie of kokosolie

SIMPLE AS THAT:
  • Doe de noten in een zak en maak ze klein(er) met een deegroller
  • Doe alle droge ingrediënten (zonder de rozijnen) in een kom
  • Smelt de boter en voeg dit samen met de honing toe
  • Roer dit goed door elkaar en doe de cruesli in een ovenschaal
  • Bak de cruesli op 180 graden in de oven
  • Roer regelmatig om!
  • Haal de cruesli uit de oven wanneer het bruin gebakken is
  • Voeg de rozijnen toe en bewaar de cruesli in een afgedekte pot of bak

Homemade cruesli, lievelingsdingen.nl Homemade cruesli, lievelingsdingen.nl Homemade cruesli, lievelingsdingen.nl

* de ovenschaal is van Le Creuset, de glazen pot is van Ikea

Eetsmakelijk! Buen Provecho! Bon Appetit!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *