HONDEN PANNENKOEKENTAART – WOLF ALWEER 1 JAAR! + RECEPT

honden pannenkoekentaart, lievelingsdingen.nl

Vandaag, op 12 december is onze grote, kleine boef op vier voeten alweer één jaar oud! Een eerste verjaardag moet natuurlijk gevierd worden met een verjaardagstaart. Ik ging op zoek naar een lekker recept om iets voor onze viervoeter te maken. Het werd een honden pannenkoekentaart en ik ben zeer tevreden over het resultaat. Maar smaakt het ook? Volgens Wolfje wel! ?

ALWEER 1 JAAR OUD!

Wat gaat de tijd toch snel. Vorig jaar besloten we de knoop door te hakken en een lieve vriend in ons leven te laten. De puppy konden wij op 7 januari afgelopen jaar uitzoeken en hadden maar liefst keuze uit 4 mooie reutjes. Pffffoe, wat is dat moeilijk! Ze zien er allemaal even schattig uit en je kunt maar moeilijk inschatten hoe ze er over een jaar, of over twee jaar uitzien. Uiteindelijk kozen we voor Wolf, omdat hij zo mooi getekend was en we dachten dat hij een mooie roodbruine kop zou krijgen. Nu, een jaar later, is zijn vacht nog steeds niet uitgegroeid en veranderd hij nog veel. Zijn kop en mooie lange manen zijn ondertussen prachtig gekleurd en wat zijn we blij met hem. Het is echt een lieverd! En dat terwijl veel mensen er met een grote bocht omheen lopen. ?

honden pannenkoekentaart, lievelingsdingen.nlhonden pannenkoekentaart, lievelingsdingen.nl 

RECEPT HONDEN PANNENKOEKENTAART

Een honden pannenkoekentaart moest het worden. Makkelijk, lekker en het ziet er heel leuk uit! Wolf heeft de taart dubbel en dwars goedgekeurd en heeft er dagen van kunnen genieten. De taart bestaat uit een pannenkoekenbeslag met tonijn uit blik, lagen met roomkaas en bacon en een gekookt eitje on top! Voor het fotomoment staken we natuurlijk een kaarsje aan, maar helaas kon hij dat niet opeten. Je kunt de taart eventueel nog aankleden met hondenkoekjes naar keuze. ?

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK NODIG?

4 eieren
250 gram tarwemeel/bloem
500 ml melk
bacon (of lever, hart, sardientjes etc.)
tonijn uit blik
roomkaas

SIMPLE AS THAT:
  • Kook één ei totdat het hardgekookt is
  • Roer 3 eieren, de melk en het bloem door elkaar
  • Klop tot een glad beslag
  • Voeg een blikje tonijn uit blik toe
  • Bak de pannenkoeken gaar
  • Laat de pannenkoeken koelen in de koelkast
  • Bestrijk de koude pannenkoeken met roomkaas en vlees of vis naar keuze
  • Stapel op die manier de pannenkoeken tot een taart
  • Besmeer ook de laatste pannenkoek met roomkaas en plaats het eitje on top
Eetsmakelijk! Buen Provecho! Bon Appetit!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *