LEKKER INTERNATIONAAL #1: SOPA DE CHORIZO – SPAANS

Sopa de Chorizo, lekker internationaal, lievelingsdingen.nl

In de nieuwe rubriek lekker internationaal deel ik recepten uit de landen waar wij gewoond hebben. Er komen recepten voorbij uit Spanje, Duitsland en Nederland! Drie verschillende landen met drie verschillende culturen en drie verschillende eetgewoontes. Sommige recepten komen van leuke blogs en andere recepten komen uit kookboeken. Lekkere recepten waar hier en daar een eigen twist aan toegevoegd is! We beginnen vandaag met Sopa de Chorizo.

HERINNERINGEN AAN SOPA DE CHORIZO

De Spaanse soep Sopa de Chorizo maakte ik natuurlijk voor het eerst in Barcelona. In Spanje eten ze over het algemeen veel peulvruchten en kikkererwten is er daar één van. Deze soep heb ik de afgelopen jaren vaak gemaakt en aan veel mensen laten proeven. Het is een heerlijk vullende soep met een rijke smaak door de chorizo, paprika’s en ui. Nu ik zwanger ben eet ik deze soep niet i.v.m. de chorizo.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK NODIG?

2 uien
1 chorizo
3 paprika’s (leuk & lekker: groen, geel & rood)
800 gr kikkererwten
350 ml gezeefde tomatensaus
750 ml water

SIMPLE AS THAT:
  • Breng het water aan de kook
  • Snijd de chorizo in kleine stukjes, de paprika’s in halve reepjes en de uien in halve ringen
  • Bak de chorizo zonder olie en voeg later de paprika’s en uien toe
  • Voeg de uitgelekte kikkererwten, de gezeefde tomatensaus en het gekookte water toe
  • Kook de soep ongeveer 7 minuten
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout

Sopa de Chorizo, lekker internationaal, lievelingsdingen.nl Sopa de Chorizo, lekker internationaal, lievelingsdingen.nl

Eetsmakelijk! Buen Provecho! Bon Appetit!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *