TIP: VOOR 1 EURO VAN VLIEGVELD BARCELONA NAAR HET CENTRUM

Barcelona El Prat, een euro, lievelingsdingen.nl

Veel mensen gaan met de bus Aerobús van het vliegveld naar het centrum. Dit is een simpele manier om te reizen, omdat de bus elke 5 à 10 minuten vanaf het vliegveld vertrekt. Echter is er voor deze prijzige bus ook een goed alternatief! Voor slechts één euro kun je vanaf vliegveld El Prat naar het centrum reizen. 

 VERSCHILLENDE VLIEGVELDEN BIJ BARCELONA
  • Barcelona El Prat (BCN) 12,5 km
  • Girona (GRO) 90 km
  • Reus (REU) 103 km

De populairste vluchthaven in Barcelona is vliegveld Barcelona El Prat. Daarnaast liggen in de buurt van Barcelona twee andere vliegvelden: Girona (Aeroport de Girona-Costa Brava) en Reus (Aeroport de Reus). Als je naar Barcelona wilt vliegen is El Prat de makkelijkste en snelste optie, maar ben je op zoek naar goedkope vliegtickets vergeet dan niet ook bij Girona en Reus te kijken.

Vervoer vanaf Girona en Reus naar Barcelona
Voordat je de goedkope vliegticket boekt: denk ook aan de kosten voor het vervoer naar de stad. Tussen Girona en Barcelona rijden bussen die je voor €16,- enkele reis en €25,- retour brengen. Deze bus brengt je in 1 uur en 15 minuten naar Estació del Nord in Barcelona, rode L1 metro lijn Arc de Triomf. Ook tussen Reus en Barcelona rijden bussen. Deze bussen brengen je voor €14,- enkele reis en €24,- retour naar Sants Estació, groene L3 en blauwe L5 metro lijn.

VOOR ÉÉN EURO VAN AIRPORT EL PRAT NAAR BARCELONA

Bus Aerobús: Barcelona El Prat – Plaça de Catalunya
Vanaf het vliegveld El Prat kun je op vele manieren naar het centrum van de stad reizen. De eerste paar keren namen wij de Aerobús naar het centrum. Dit is een bus dat de hele dag (vanaf 5:00 uur ‘s ochtends tot 1:00 ‘s nachts) tussen het vliegveld en het centrum rijdt. Voor deze bus betaal je €5,90 voor een enkeltje en €10,20 voor een retour en brengt je naar onder andere Plaça de Catalunya (centrum van de stad).

Trein R2 Nord: Barcelona El Prat – Passeig de Gràcia
Een makkelijke en betaalbare optie is de trein. Vanaf Barcelona El Prat rijden treinen naar vele hoeken van de stad en zo ook het centrum. De trein R2 Nord brengt je vanaf Barcelona El Prat (Terminal 2!) naar het centrum vanaf 05.42 tot 23.38. In slechte 27 minuten ben je in het centrum van de stad bij Passeig de Gràcia. Bij het station kun je een ticket kopen (bijvoorbeeld de T10 voor €9,95) waar je vervolgens nog dagen mee kunt reizen. Met een T10 ticket kun je tien keer de hele stad door reizen, omgerekend dus één euro per rit. Tussen Terminal 1 en 2 rijden gratis shuttle bussen. Bekijk deze website voor de tijden van de treinen.

De nieuwste map van 2018.

Barcelona El Prat, 1 euro, vliegveld Barcelona, lievelingsdingen.nl

Dit vind je misschien ook leuk:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *