3X LEUKE ZWANGERSCHAPSBOEKEN – VOOR TIJDENS JE EERSTE ZWANGERSCHAP

Zwangerschapsboeken, lievelingsdingen.nl

Als je de mensen om je heen verteld dat je een kleintje verwacht begint alles opeens nog echter te worden. Een groot geheim dat je met z’n tweetjes deelt is opeens geen geheim meer. Wij zijn zwanger van ons eerste kindje en wij delen graag onze ervaringen. Van vriendinnetjes kreeg ik fantastische boeken waar ik nu al ontzettend veel aan heb! Deze zwangerschapsboeken staan boordevol tips & tricks en handige weetjes. Deze boeken zijn geschikt voor elke vrouw die voor het eerst mama wordt! Stuk voor stuk zijn ze een waar feestje om te lezen!

3 ZWANGERSCHAPSBOEKEN VOOR DE VROUW DIE MOEDER WORDT:
  • Voor het eerst Mama van Olivia Toja en Dr. Regottaz
  • Almost Mama van Blond Amsterdam
  • Ik word Mama van Sofie VanHerpe
VOOR HET EERST MAMA VAN OLIVIA TOJA & DR. REGOTTAZ

De achterkant van het boek:

“Voor het eerst mama worden is een unieke en onvergetelijke gebeurtenis! In dit boek lees je alles over wat je de komende maanden te wachten staat, van de verzorging van de baby vanaf de geboorte tot allerlei administratieve zaken die geregeld moeten worden. Om goed voorbereid te zijn, vind je in dit boek informatie, tips, tests, gebeurtenissen en waardevolle adviezen van een kinderarts met meer dan dertig jaar ervaring.”

Een willekeurige bladzijde uit het boek:

“De zuigeling is niet noodzakelijk diegene die het meest huilt, maar hij is zeker diegene die het moeilijkst te begrijpen is. Bij hem moet je ervan uitgaan dat zijn gejammer altijd een reden heeft: het is aan jou om uit te zoeken welke dat is door een vragenlijstje af te lopen. Maar maak je geen zorgen, je wordt snel een echte speurneus. Het is bewezen dat een mama tien dagen na de geboorte van haar kindje al drie tot zes soorten huiltjes herkent.”

Het is een ontzettend interessant boek met onwijs veel informatie! Het boek is samen met kinderarts Regottaz geschreven en dat is ontzettend leerzaam. Werkelijk alles wordt besproken: de verzorging van de navelstreng, welke luiers het beste zijn, de verschillende inentingen, tips bij luieruitslag, de verschillende fasen die niet ieder kindje verplicht moet doorlopen. Het is een zeer nuttig boek wat op een leuke manier en met veel humor geschreven is. 

ALMOST MAMA VAN BLOND AMSTERDAM

De achterkant van het boek:

“Almost Mama bevat leuke informatie over de zwangerschap, de geboorte en de eerste negen maanden met je baby, afgewisseld met mamatrends, tips en de persoonlijke favorieten van Blond. Dit mooie cadeauboekje vol weetjes is het zesde boek van het succesvolle duo Blond-Amsterdam en staat natuurlijk weer boordevol met de kleurrijke, herkenbare en humoristische illustraties die je kent van het serviesgoed, beddengoed of de agenda. Ben jij een Blond mama? Geniet ervan!”

Een willekeurige bladzijde uit het boek: 

Zwangerschapsboek Almost Mama, lievelingsdingen.nl“Heb ik dat echt nodig? In het kraampakket zitten allerlei benodigdheden voor de bevalling en kraamperiode. Echt vrolijk word je misschien niet bij het zien van al dat absorberende materiaal, maar check toch of het pakket compleet is en zet het dan nog lekker even weg. De verloskundige en de kraamhulp weten straks wel wat ze ermee moeten!”

Almost Mama is een ontzettend leuk boek met veel leuke tips. Je leest over de ontwikkeling van je baby tijdens de zwangerschap en de maanden na de geboorte. De illustraties van Blond zijn helemaal geweldig en hebben me vaak aan het lachen gemaakt. Een heerlijk boek vol met positiviteit! Naast alle tips geven ze echter één gouden tip: vertrouw altijd op je gevoel, op je moederinstinct. Jij weet als mama echt wat goed is voor je eigen kindje. Mooi!

IK WORD MAMA VAN SOFIE VANHERPE

De achterkant van het boek: 

Met grappige illustraties uitgebeeld: “Help, ben ik hier wel klaar voor? – Joehoeee!! – Ongelooflijk!! – Heu?? – Is dit wel écht? – Eindelijk! – Nu al?? – Euhh…”

Zwangerschapsboek, Ik Word Mama, lievelingsdingen.nlEen willekeurige bladzijde uit het boek:

“Het kind moet eruit. Er is geen weg terug. Nee, het kan niet weer terug naar boven kruipen. Het moet, op de een of andere manier, op de wereld gezet worden. Of je dat nu wilt of niet. Er is er nooit eentje blijven zitten. Dat is hoe de natuur het gepland heeft. Dus hoe vreemd of overweldigend het ook zal aanvoelen, het is waarschijnlijk allemaal perfect normaal. En als je daar dan ligt te kermen/af te zien/te puffen: weet dat jij de honderd miljoenste vrouw bent die dat doet.”

Een geweldig boek, ook weer met geweldige illustraties! De vele illustraties zorgen voor een speelse inrichting van het boek. Er zijn blanco bladzijdes voor eigen notities en de teksten zijn met veel humor en een flinke dosis nuchterheid geschreven. Het boek leest heerlijk weg en is een absolute aanrader voor als je zwanger bent en voor het eerst moeder wordt! Echt een topper!

HEBBEN JULLIE NOG TIPS VOOR DE LEUKSTE ZWANGERSCHAPSBOEKEN?

Ik heb deze boeken met veel plezier gelezen en had ze dan ook binnen no time uit. Zonder enige twijfel moest ik er een blog over schrijven om een kijkje te geven in deze drie toppers. Nog op zoek naar een leuk zwangerschapscadeau? Deze zwangerschapsboeken zijn zeker geschikt voor jouw zwangere vriendin, zus of buurvrouw.

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *