3X TIPS VOOR DE PERFECTE SMARTPHONE FOTO

Fotograferen, tips, lievelingsdingen.nl

Met je telefoon kun je tegenwoordig hele mooie foto’s maken. Ik maak met mijn iPhone 6 in een jaar tijd gerust ruim 2.500 foto’s. Een deel van die foto’s zie je op mijn Instagram. Met deze 3 simpele trucs maak je die smartphone foto’s alleen maar beter.

  • Camera Raster
  • Verschillende lenzen
  • Belichting binnen en buiten
CAMERA RASTER

Op je telefoon zit waarschijnlijk een Raster functie. Bij deze functie zie je tijdens het fotograferen een raster, waardoor je door de lijnen rechte foto’s kunt maken. Niets is zo vervelend dan er later achterkomen dat de foto’s (al is het maar een beetje) scheef zijn. Een foto van de zonsondergang is tien keer mooier als de foto helemaal recht is. Bij een iPhone kun je de functie onder Instellingen en Foto’s en Camera instellen. Vanaf nu maak je nooit meer scheve foto’s!

VERSCHILLENDE LENZEN 

In een vorige blog vertelde ik over de Universal 3-1 Clip Lens. Dit is een leuke smartphone gadget dat het fotograferen leuker en mooier kan maken. De verschillende lenzen zorgen voor leuke en unieke effecten. De lenzen Macro, Fisheye en Wideangle kunnen op elke telefoon bevestigd worden. Je moet de lenzen in de de daarvoor bestemde clip draaien en vervolgens voor de camera van je telefoon bevestigen. Een hondensnoetje, een mooi gebouw of een klein insect ziet er hierdoor heel anders en vaak veel mooier uit!

Fotograferen, tips, lievelingsdingen.nl Fotograferen, tips, lievelingsdingen.nl

BELICHTING – BINNEN EN BUITEN

Zorg altijd dat er voldoende licht is. Als je buiten foto’s gaat maken is het natuurlijk het mooist als het zonnetje schijnt en de lucht blauw is. Dat zorgt gewoon voor prachtige foto’s. Een grijs en grauwe lucht geeft toch een minder mooi beeld. Als je binnen foto’s gaat maken moet je ook zorgen voor voldoende licht. Daarnaast is het verstandig nooit tegen het licht in te fotograferen. Het zorgt voor een donker beeld en het geeft de objecten minder mooie kleuren. Fotografeer (als het mogelijk is) dus niet richting het raam, maar van het raam af.

Heb jij een goede tip voor het fotograferen met een telefoon? Ik hoor het graag! ?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *