DEZE 5 DINGEN ETEN WIJ SINDS WIJ IN DUITSLAND WONEN

5 dingen die wij nu eten, sinds wij in duitsland wonen, lievelingsdingen.nl

Wanneer je in een ander land woont ben je natuurlijk omringt met andere gewoontes en tradities. Sinds wij in Duitsland wonen eten (en drinken) wij toch anders dan voorheen. Deze dingen aten of dronken wij eerder (bijna) nooit en nu geregeld! Het is grappig om te zien hoe de omgeving ook de eet- en drinkgewoonte veranderd.

5 DINGEN DIE WIJ NU ETEN (EN DRINKEN) – DUITSLAND

Nummer 1: currywurst

Met stipt op nummer 1 staat de bekende Duitse Currywurst. Dit aten wij voorheen nooit en nu eten wij geregeld een currywurst. Currywursten zijn werkelijk overal verkrijgbaar – bij elke grote baumarkt of woonwinkel staat wel een bratwursten en currywursten kraam, in het centrum zijn tientallen verkooppunten te vinden en bijna elk restaurant heeft het op het menu staan. We kunnen er dan ook niet omheen.

Nummer 2: wafels

In Hannover kun je op verschillende locaties genieten van uitgebreide wafels. Dit zijn niet zomaar wafels, maar wafels inclusief hele fijne toppings. Er is keuze uit verschillende soorten fruit, ijs en toppings. Toppings als: Kinder Bueno, Oreo’s, Raffaellos, Smarties, M&M’s en zoveel meer! In Nederland aten wij dit nooit, maar hier konden wij de verleiding niet weerstaan.

5 dingen die wij nu eten, duitsland, lievelingsdingen.nl

Lees meer: de lekkerste wafels bij Waffel Dream in Hannover

Nummer 3: apfelstrudel

Jorn had het wel eens gegeten, maar ik nog nooit. Ik was heel nieuwsgierig naar de bewuste apfelstrudel en gelukkig staat het hier op bijna elke menukaart. Een super lekker toetje en ook heel fijn voor bij de koffie. Sinds we hier wonen hebben we het een enkele keer gegeten. Ook top: het buiten de deur kopen en thuis nog even in de oven opwarmen. Jammmm!

Nummer 4: water met prik

In Duitsland is het de gewoonte om water met prik te drinken. Als je in een restaurant water besteld moet je er echt bij vertellen dat dit stilles wasser moet zijn, anders krijg je gewoon water met prik. Ondertussen zijn we er wel aan gewend en af en toe is het best lekker!

Nummer 5: pretzels

Jaaaa, ook typisch iets Duits. Iets wat zeker thuis hoort op dit lijstje zijn Duitse pretzels. De lekkerste pretzels koop je in het centrum van Hannover bij een kraampje dat gerund wordt door een oud mannetje. Hij staat er werkelijk áltijd en soms met een hulpje. Hij verkoopt onder andere de smaken: suiker, suiker met kaneel en zeezout.

ABROAD!

We maakten een top 5 in willekeurige volgorde. Op nummer 1 staat in dit geval dus niet per se het lekkerste eten. Wij zijn ook erg benieuwd – als je in het buitenland woont – naar welke dingen jij eet nu je in het buitenland woont en voorheen niet of nooit at. Laat het ons vooral weten!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *