ACUPUNCTUUR TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Acupunctuur, zwangerschap, lievelingsdingen.nl

Aan het einde van mijn zwangerschap begon het waterpolo seizoen weer dus gingen we terug naar Hannover. In het begin van mijn zwangerschap had ik de zorg in Nederland en aan het einde van mijn zwangerschap stapte ik over op de Duitse zorg. Ik vond het leuk om te zien wat de verschillen zijn en hoe anders er met een zwangerschap wordt omgegaan. Veel vrouwen in Duitsland kiezen voor acupunctuur tijdens de zwangerschap. 🤰

ACUPUNCTUUR ZWANGERSCHAP

In Duitsland is het de normaalste zaak van de wereld om acupunctuur te doen tijdens je zwangerschap. Bijna iedere zwangere vrouw kiest hiervoor en dat is niet zonder reden. Het zou onder andere tijdens de bevalling het openen van de baarmoedermond bevorderen. Tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap heb ik acupunctuur gedaan. Met deze traditionele Chinese geneeskunde begon ik in week 35. Mijn Hebamme (een soort verloskundige) deed dat één keer per week in mijn onderbenen op 3 verschillende acupunctuurpunten, dus 6 naalden in totaal. Van deze behandelmethode voel je nauwelijks iets: de naalden zijn zo dun dat je de prikjes nauwelijks voelt. Naast het sneller openen van de baarmoedermond tijdens de bevalling, zou het ook helpen bij veel zwangerschapskwaaltjes.

Acupunctuur tijdens de zwangerschap, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Zwangerschapsupdate: het derde en meest bijzondere trimester

HEEFT ACUPUNCTUUR BIJ MIJ GEHOLPEN?

Ik kan natuurlijk niet bewijzen of het daadwerkelijk heeft geholpen. Had ik daardoor – tot week 40 – nauwelijks last van zwangerschapskwaaltjes? Wel is mijn bevalling zeer goed verlopen en ging het proces allemaal voorspoedig en snel. Zou het dan toch geholpen hebben? Ik zou het nooit weten, maar ik weet wel dat ik het heel prettig vond en het feit dat mijn Hebamme dit als ‘extra service’ deed is natuurlijk geweldig. Ik kan het daarom ook zeker andere zwangere vrouwen aanbevelen. Ik geloof in de traditionele Chinese geneeskunde en ik geloof dan ook dat bepaalde drukpunten in verbinding staan met de rest van het lichaam. Zeker het proberen waard!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *