CHRISSI ISLAND: HET BETOVERENDE BOUNTY EILAND OP KRETA

Chrissi Island, Kreta, Griekenland, lievelingsdingen.nl

Onlangs vlogen we naar Kreta voor een onvergetelijke laatste vakantie met z’n tweetjes. We gingen op Babymoon naar het Griekse eiland om te genieten van elkaar, het prachtige eiland, het fijne weer en natuurlijk het Griekse eten. Tijdens onze vakantie was ik 28 weken zwanger en omdat ik me zo goed voelde konden we veel leuke uitstapjes maken. We bezochten onder andere het indrukwekkende Chrissi Island, dat in het zuiden van Kreta ligt. VERLIEFD!

CHRISSI ISLAND

Chrissi Island, Chrisí of Χρυσή is een Grieks, onbewoond eiland dat in de Libische Zee in het Zuiden van Kreta ligt. Het zogenaamde Bounty Eiland staat bekend om het prachtige goudkleurige strand en het hemelsblauw water. In het zuiden van Kreta is het over het algemeen een stuk warmer dan in het noorden. Toen wij er waren gaf de thermometer temperaturen van boven de 40 graden aan, terwijl het bij Anissaras (dichtbij Chersonissos) gemiddeld 32 graden was. Chrissi Island is per boot vanuit Ierápetra en Mirtos te bereiken. Wij hadden onze excursie via onze reisorganisatie Sunweb geboekt. Op het eiland zijn toiletten, kleine souvenirwinkeltjes en een restaurant aanwezig, maar dit was tijdens ons verblijf op Chrissi Island allemaal gesloten. Dit was iets tijdelijks, maar toch adviseer ik voldoende water en eten mee te nemen. Je wilt niet op een onbewoond eiland met 40 graden zonder water zitten.. ?

Chrissi Island, Kreta, Griekenland, lievelingsdingen.nl Chrissi Island, Kreta, Griekenland, lievelingsdingen.nl Chrissi Island, Kreta, Griekenland, lievelingsdingen.nlChrissi Island, Kreta, Griekenland, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Babymoon: een week genieten op Kreta

BLUE LAGOON

Een uitstapje naar het Chrissi Island betekent maar één ding: genieten. Het water is zo hemelsblauw als een blue lagoon en daarom echt een aanrader! Wij reden vanaf Anissaras met de bus naar het plaatsje Ierápetra en gingen vanaf daar met de boot naar het Chrissi Island. Natuurlijk is het ook mogelijk om met een auto naar de zuidkust te rijden. Daar kun je de tickets naar het Chrissi Island kopen. De laatste boot vertrekt om 16:30 vanaf Chrissi Island, maar controleer dit even bij de kapitein.

Chrissi Island, Kreta, Griekenland, lievelingsdingen.nl Chrissi Island, Kreta, Griekenland, lievelingsdingen.nlChrissi Island, Kreta, Griekenland, lievelingsdingen.nl

HET ZUIDEN VAN KRETA

Onderweg vanuit Ierápetra naar het eiland zie je de kleur van de zee veranderen: het water is daar zo helder! Echt prachtig! Wanneer je op het eiland aankomt ben je nog niet op het bewuste strand: je moet eerst nog naar de andere kant van het eiland lopen. Je loopt er zo’n vijf minuutjes over en ondanks dat er stukken zijn waar je op hout loopt was ik blij dat ik op mijn gympen liep! Het zand was heel heet. Neem deze tip dus mee: gympen aan! Ik zou deze trip zo nog een keer maken. Het was werkelijk ge-nie-ten. Aanraderrrrrrrr. ?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *