DE KERSTMARKTEN IN HANNOVER KOMEN ER WEER AAN!

Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl

Woensdag 29 november 2017 is het weer zo ver! Dan opent Hannover haar deuren naar de Noordpool en staat alles weer in het teken van de Kerstman, de mooiste kerstdecoraties en heerlijk eten en drinken. Vorig jaar deelde ik mijn eerste indruk over de kerstmarkten in Hannover. Er zijn verschillende kerstmarkten met allemaal een eigen thema, ontzettend leuk! ❄⛸

DE MARKTEN IN HANNOVER
  • De Lekkere Kerstmarkt bij het station Hauptbahnhof op het plein Ernst-August-Platz.
  • De Ouderwetse Kerstmarkt rondom de Kerk Markkirche, inclusief draaimolen en de mooiste kramen. Vanuit hier loopt het door naar de Grupenstraße en aan de andere kant naar de Knochenhauerstraße en Ballhofplatz.
  • De Middeleeuwse Kerstmarkt rondom het Historisch Museum, aan de kant van het water. Roßmühle, Am Hohen Ufer, Pferdestraße en Burgstraße.
  • De Kerstmolen bij kruising het Kröpcke midden in het centrum.
  • Het Bos bevindt zich op de kruising van de Kramerstraße en Burgstraße.
  • Winter Zoo park. De dierentuin is omgetoverd tot Winter Zoo inclusief schaatsbaan, attracties en kerstkraampjes.
DE LEKKERE KERSTMARKT

De markt bij het station heb ik deze naam gegeven, omdat er bij de meeste kraampjes gegeten of gedronken kan worden. Het Hauptbahnhof is prachtig verlicht, de grote verlichtte bogen zijn vanaf een grote afstand goed zichtbaar en de kramen zien er heel mooi uit. In kleine nisjes kan knus genoten worden van een glühwein, warme choco of eierpunch.

Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nlKerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl

DE OUDERWETSE KERSTMARKT

Deze bevindt zich met name rondom de Marktkirche in de Altstadt (het oude centrum) van Hannover. Dit vind ik de mooiste Kerstmarkt van Hannover, omdat er mooie kerstkraampjes zijn, de draaimolen met kerstmuziek gewoon fantastisch is en de sfeer er ontzettend goed is. Het is een prachtig gezicht tussen alle oude huizen en gebouwen. Vanuit hier loopt het nog door naar de Grupenstraße en aan de andere kant naar de Knochenhauerstraße en Ballhofplatz.

Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nlKerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nlKerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl

DE MIDDELEEUWSE KERSTMARKT

Deze Kerstmarkt is leuk en een keer wat anders! Je loopt rond in een klein dorpje dat je terug brengt in de tijd. De mensen zijn van top tot teen verkleed, je kunt er verschillende, ouderwetse spelletjes doen en er zijn lekkere dingen te koop, zoals: aardappel & vlees op een spies en grillkäse.

Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nlKerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nlKerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl

DE KERSTMOLEN

Midden in het centrum, bij Kröpcke, staat een grote Kerstmolen. Zo’n Kerstmolen waarbij – door het branden van de kaarsen – de wieken gaan draaien. In de Kerstmolen kan gegeten en gedronken worden. Ook in het donker ziet dit er prachtig uit! Een groot pluspunt voor als het regent: het is overdekt. Heel gezellig!

Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl

HET BOS

Dit is onwijs leuk gedaan. Vanaf de Ouderwetse Kerstmarkt loop je hier via de Kramerstraße zo naar toe. In de Altstad van Hannover hebben ze door middel van tientallen bomen bij elkaar te zetten en heus bos gemaakt. In het bos hangen vele kerstlichtjes en er kan gezellig gegeten en gedronken worden. Het geeft een ultiem sfeertje!

Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nlKerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nlKerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl

WINTER ZOO

Tijdens de winter periode is de dierentuin omgetoverd tot Winter Zoo. Je kunt er schaatsen, sleeën, genieten van glühwein & warme choco, lekker eten en rondsnuffelen op de kerstmarkt. Genoeg te doen voor het hele gezin. Bovendien is na 16:00 uur de entree gratis. Bekijk deze pagina voor meer informatie. De Winter Zoo is van vrijdag 24 november 2017 t/m 11 februari 2018 geopend.

Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl Kerstmarkten in Hannover, lievelingsdingen.nl

De Kerstmarkten in Hannover zijn echt een aanrader! De Ouderwetse en Middeleeuwse Kerstmarkten lopen mooi in elkaar over en het bos geeft een uniek sfeertje. Ook de Kerstmolen, de Lekkere Kerstmarkt en Winter Zoo zijn toppers. Samen maakt het dat Hannover een aanrader is. Naast de mooie kerstsfeer kun je in Hannover ook heel goed winkelen. De Kerstmarkten in Hannover zijn geopend van woensdag 29 november t/m vrijdag 22 december. Bekijk deze website voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk:

2 reacties

    1. Dankjewel, Miriam! Ik ben nog nooit op de kerstmarkten in Berlijn en Düsseldorf geweest, maar die steden staan nog wel op mijn lijstje! Wie weet komt het er dit jaar nog van. Hannover is ook echt een aanrader. Laat me zeker weten als je geweest bent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *