HET DERDE EN MEEST BIJZONDERE TRIMESTER – ZWANGERSCHAPSUPDATE

Laatste Trimester Update, zwanger, lievelingsdingen.nl

En dan is het laatste trimester aangebroken en weet je dat dit het laatste stadium voor de finale is. De bijzondere, indrukwekkende en spannende finale. De finale waar je 9 maanden naartoe leeft en waarvan je weet dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten. Een blinddate met gegarandeerd succes! 

WAAR ZIJN DIE 9 MAANDEN GEBLEVEN?

Deze blog begin ik met het feit dat ik even stil wil staan bij het feit dat ik niet weet waar die 9 maanden gebleven zijn. De tijd is werkelijk voorbij gevlogen. Iets wat waarschijnlijk veel zwangere vrouwen kunnen beamen. Van vele lieve moeders om mij heen kreeg ik alsmaar te horen: “Geniet ervan, geniet ervan! Voordat je het weet is het voorbij en ga je die buik missen!”. Dat laatste kan ik op dit moment nog niet bevestigen, maar ik kan me er alles bij voorstellen. Je bent zo gewend geraakt aan het feit dat je gezellig een klein mensje bij je draagt.

AANKOPEN EN BABYKAMER

Het derde trimester hebben we de laatste aankopen gedaan voor van alles en nog wat. De puntjes op de i. Ook de babykamer werd klaargemaakt en aangekleed. Wat zijn er toch ontzettend veel leuke spulletjes te koop. Probeer je dan maar eens in te houden en niet 10 verschillende stijlen door elkaar te gooien onder het mom van ‘het is allemaal zo leuk!’. We hebben er dan ook voor gekozen om de babykamer neutraal te houden. Binnenkort verschijnt een blog over onze babykamer!

Derde trimester, zwangerschap, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Doei, adios, tschüs tweede trimester – zwangerschapsupdate

BABY MOVES

Één van de leukste punten van het derde trimester vind ik het steeds beter voelen van de baby. Echt geweldig hoe die kleine plopjes veranderen in steeds beter voelbare schopjes en bewegingen. Ik kon er ontzettend van genieten om contact te maken met het wondertje in mijn buik. Zo bijzonder hoe het reageert op de warmte en bewegingen van je handen. Onbeschrijfelijk.

OVERSTAP DUITSE ZORG

Wij zijn in het derde trimester overgestapt naar de zorg in Duitsland. Tot nu toe is dit heel goed bevallen! We worden ondersteund door een Hebamme: een mix tussen een verloskundige en kraamverzorgster. De Hebamme is er voor ons tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. We kunnen haar zelf tot één jaar na de geboorte benaderen voor vragen en hulp. Daarnaast zijn we onder behandeling bij een Frauenarzt die alle controles uitvoert. De eerste afspraak werd er gekeken naar mijn bloeddruk, gewicht, ijzer en urine. Ook werd er een uitgebreide CTG (45 min.) gemaakt en werd er bloed geprikt. We zijn wel 1,5 uur binnen geweest en ook de volgende afspraken zijn als fantastische ervaren. Binnenkort lees je op lievelingsdingen.nl meer over de zorg in Duitsland.

Derde trimester, zwangerschap, lievelingsdingen.nl

QUALITYTIME TIJDENS DE BABYMOON 

We kozen ervoor om nog lekker met zijn tweeën op vakantie te gaan. De week op Kreta was perfect en kon niet beter verlopen! Ik was op dat moment 28 weken zwanger en voelde me super. Het was op en top genieten op het Griekse eiland. Tijdens de vakantie werden de favoriete jongensnamen weer besproken en hebben we definitief JA gezegd tegen de mooiste jongensnaam. Met kriebels in mijn buik bij het denken aan Noud wist ik dat het goed zat. ?

Lees ook: Babymoon: een week genieten op Kreta
EN DAN BEN JE MAMA!

Dan heb je het derde trimester letterlijk uitgelopen en kun je alleen maar wachten. Wachten tot die kleine van zich laat horen en klaar is om geboren te worden. Wat is dat iets geks. Je weet dat het elk moment kan gebeuren en dat het niet lang meer duurt voordat jullie wondertje er is. Een gevoel dat ik me tot het laatste moment niet kon voorstellen. Een gevoel dat je alleen kunt ervaren. Dat moment, die ervaring vond plaats op zeven – tien – tweeduizendzeventien. Toen werd onze prachtige zoon Noud geboren. “Een blinddate waarvan je weet dat je de liefde van je leven gaat ontmoeten.” Yes, it’s true! ?

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *