ZO ZAG MIJN KRAAMWEEK ERUIT

Mijn Kraamweek, lievelingsdingen.nl

Zoals jullie misschien wel weten ben ik in Duitsland bevallen. Ook een kraamweek ziet er dan heel anders uit. Het begint al met een groot verschil met Nederland: standaard 3 dagen in het ziekenhuis. Zo zijn er nog een aantal verschillen wat maakt dat mijn kraamweek er misschien iets anders uit zag dan die van een vrouw dat in Nederland bevallen is.

3 DAGEN IN HET ZIEKENHUIS

Daar begon mijn kraamweek dus mee: 3 dagen in het ziekenhuis. De eerste dag vond ik totaal niet erg. Noud werd zaterdag om 19:54 uur geboren en terug op mijn kamer stond een bord eten voor mij klaar (inclusief jawel: een augurk!). De volgende dagen vond ik iets minder, omdat ik graag naar huis wilde. Ik voelde me kiplekker en vond het heel vervelend dat ik niet de hele tijd met Noud bij Jorn kon zijn: gewoon lekker met zijn drietjes. Het voordeel was het lekkere eten en de goede zorgen. Dagelijks werden er controles gedaan en een paar dagen later mocht ik dan eindelijk naar huis. Yeeeesssss!

GEEN KRAAMHULP

Jawel, hier komt nog een verschil met Nederland! Geen (ik herhaal: geen!) kraamhulp. Totaal niet erg voor de zorg voor mij en Noud, want daarvoor komt dagelijks een Hebamme over de vloer die ik alles zou kunnen vragen (15-20 minuten), maar wel voor onder andere het eten en drinken. Hoe fijn is het dat je iemand voor jou (en vaak je partner) ontbijt of lunch klaarmaakt.. En niet te vergeten alle andere taken die zij doen: MISSEN! De eerste dagen thuis at ik minder dan ik in het ziekenhuis deed. Natuurlijk zorgde Jorn goed voor mij, maar aan dit belangrijke detail had ik meer aandacht aan moeten besteden. Een les voor (hopelijk) een volgende keer: food first!

Mijn Kraamweek, lievelingsdingen.nl Mijn Kraamweek, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Het derde en meest bijzondere trimester – zwangerschapsupdate

KIPLEKKER: DUS IK KAN ALLES!

Omdat ik mij zo kiplekker voelde had ik na de bevalling het gevoel alsof ik de hele wereld aan kon. Het voelde (werkelijk) niet alsof ik een bevalling achter de rug had en dat resulteerde in het feit dat ik te weinig rust nam. Ik ging soms een middagdutje doen, maar lang niet altijd en was verder veel te fanatiek. Die genadeklap kwam na 1,5 week keihard binnen wanneer ik oververmoeid niks meer waard was. Achteraf nog een les voor (hopelijk) een volgende keer: take some rest!

EEN GROTE ROZE WOLK

Dit stukje typ ik nu voor de vierde keer. Het is zo moeilijk om goed in woorden te omschrijven hoe onwijs genieten en bijzonder die eerste week was! Ik kijk terug op alleen maar mooie momenten en ik kon mijn ogen niet van ons mannetje af houden. Alles ging gelukkig goed met de kleine man en dat maakt dat ik op een hele grote roze wolk zat en daar heel wat weken heb gezeten. Wanneer ik foto’s terug kijk krijg ik kriebels in mijn buik, omdat het zo’n speciale periode is. ZOVEEL LIEFDE waarvan ik het bestaan nog niet wist! ♥

Mijn Kraamweek, lievelingsdingen.nl

BIJ (HOPELIJK) EEN VOLGENDE KEER

Natuurlijk hoop ik dat alles bij een volgende keer ook zo goed verloopt en dat die roze wolk net zo groot is! Maar zoals eerder aangegeven zijn er dingen waarvan ik denk ‘oké Fem, dat had je beter even anders kunnen doen!’. Zo zou ik het niet erg vinden om na de bevalling eerder thuis te kunnen zijn of misschien wel thuis te bevallen. Genieten in je eigen omgeving is dan het mooiste wat er is. Ook zou ik het niet erg vinden om tijdens de kraamweek kraamhulp thuis te hebben. Alleen al om het eten en de lieve zorgen. 🙊

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *