LEKKER INTERNATIONAAL #3: MINI PRETZEL BROODJES – DUITS

MiniPretzelBroodjes-LekkerInternationaal,lievelingsdingen.nl

Een super snelle versie van de bekende Duitse broodjes: Pretzels. Eerder deelde ik in de rubriek Lekker Internationaal een Spaans en Nederlands recept, dit keer komt de Duitse keuken aan bod. Enkele weken geleden deed ik een oproep bij foodbloggers voor een typisch Spaans, Nederlands of Duits recept. Daar werden de leukste recepten gedeeld, waaronder deze Mini Pretzel Broodjes! Een heel lekker, makkelijk en origineel recept dat je zeker een keer moet proberen. 🥨

MINI PRETZEL BROODJES (DANEROLLES)

Dit recept kreeg ik van Nicole van Cookies & Carrot Sticks waar zij dit recept deelde. Het sprak me aan en ik was onwijs benieuwd naar het resultaat van deze kleine broodjes. Dit recept is heel makkelijk, omdat je deze broodjes met Danerolles (kant en klaar brooddeeg) kunt maken. Deze broodjes worden in dit recept met een kaasdip gegeten. Je kunt deze luchtige broodjes daarom als snack eten, maar ook als ontbijt. Het lijkt mij bijvoorbeeld erg lekker met stukjes aardbei, banaan en een beetje poedersuiker. Een keurrijk ontbijt met van alles wat, maar dan zou ik het zout weglaten.

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK NODIG?

1 of 2 blikken broodjesdeeg (Danerolles)
100 g baking soda
2 l water
1 ei
Zeezout
Eventueel: kaasdip

Mini Pretzel Broodjes, Lekker Internationaal, lievelingsdingen.nlMini Pretzel Broodjes, Lekker Internationaal, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Lekker Internationaal #2: Wentelteefjes met Blueberries – Nederlands

SIMPLE AS THAT:
  • Verwarm de oven op 210°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Haal het deeg uit het blik en laat 15 minuten rusten
  • Snijd elke schijf in 4 stukken
  • Breng het water met baking soda aan de kook
  • Laat voorzichtig de stukken deeg in het water glijden, enkele stukken per keer
  • Laat ze 15-20 seconden in het water en haal ze er met een schuimspaan uit
  • Leg ze op de bakplaat en bestrijd elk stuk met een beetje losgeklopt ei
  • Strooi zeezout erover
  • Bak 15 minuten in het midden van de oven tot ze bruin zijn
  • Serveer eventueel met warme kaasdip

Mini Pretzel Broodjes, Lekker Internationaal, lievelingsdingen.nl

Tip: Eet de broodjes direct op, dan zijn ze het lekkerst!

EXTRA RECEPT: CHEDDAR KAASDIP 

Smelt 4-5 plakjes Cheddar kaas in de magnetron. Wanneer alles gesmolten is kan 100 gram Crème fraîche erbij. Pers één teen knoflook uit en roer dit samen met chilipoeder, paprikapoeder en peper door de kaasdip.

Eetsmakelijk! Buen Provecho! Guten Appetit!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *