LEKKER INTERNATIONAAL #4: MONA DE PASQUA – CATALAANS

Mona de Pasqua, Lekker Internationaal, lievelingsdingen.nl

Voor onze rubriek Lekker Internationaal was het weer tijd voor een typisch Spaans recept! Tijdens mijn zoektocht kwam ik dit Catalaanse recept tegen. Wij hebben tenslotte in Barcelona gewoond, dan is een typisch Catalaans recept natuurlijk een must! Pasen staat voor de deur en dat betekent dat alle banketbakkers in Barcelona zich uitsloven voor de mooiste paastaarten. De Mona de Pasqua is één van de populairste Catalaanse paastaarten. 💖

MONA DE PASQUA – CATALAANSE PAASTAART

Ik kwam een recept tegen op HolaBarcelona.nl: een toffe website bomvol informatie over die prachtige stad. De inspiratie voor onze taart kwam van haar Mona de Pasqua vandaan. We hebben er zelf een twist aan gegeven door de taart met witte chocolade te versieren. Mona de Pasqua is een chocoladetaart versiert met verschillende chocoladefiguren en chocoladepaaseieren. Dit móest ik gewoon proberen! Wij hebben destijds in Barcelona nooit een ‘echte’ Mona de Pasqua gegeten, maar wel genoten we van andere lekkernijen, zoals de Buldú donuts van Bakkerij Boldú. Chocoladebom, here we come!

Mona de Pasqua, Lekker Internationaal, lievelingsdingen.nl

WELKE INGREDIËNTEN HEB IK NODIG?

5 eieren
210 gr suiker
110 gr bloem
35 gr maïzena
10 vanillesuiker
375 ml slagroom
150 gr pure chocolade
50 gr witte chocolade
Boter (invetten bakvorm)
Chocoladefiguren & chocoladeieren

SIMPLE AS THAT:

Maak het beslag:

  • Vet de 24 cm bakvorm in en bestuif met bloem (zo blijft de taart niet plakken)
  • Mix eieren, 150 gr suiker en vanillesuiker luchtig: ongeveer 10 minuten op middelhoge stand
  • Zeef de bloem en maïzena en spatel dit voorzichtig door het beslag
  • Giet het beslag in de bakvorm
  • Bak het 30-35 minuten op 180 graden
  • Laat het 10 min. afkoelen in de springvorm, laat daarna omgekeerd afkoelen op een rooster

Mona de Pasqua, Lekker Internationaal, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Lekker Internationaal #3: Mini Pretzel Broodjes – Duits

Maak de chocoladeroom:

  • Doe de slagroom in een pan en breng dit tegen de kook aan
  • Voeg 60 gr suiker toe en roer tot dit opgelost is
  • Voeg de geraspte chocolade toe en roer tot de chocolade is gesmolten
  • Laat afkoelen, dek af en zet 24 uur in de koelkast (niet verplicht, wel beter)

Servier de taart:

  • Snijd het biscuitdeeg in tweeën en geef de binnenkant een dun laagje chocoladeroom
  • Bekleed vervolgens de rest van de taart met chocoladeroom
  • Versier de taart met de chocoladefiguren en chocoladeeieren
  • Smelt de witte chocolade (magnetron of au bain marie) en versier de taart!

Mona de Pasqua, Lekker Internationaal, lievelingsdingen.nlMona de Pasqua, Lekker Internationaal, lievelingsdingen.nl

Eetsmakelijk! Buen Provecho! Guten Appetit!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *