HET LEVEN VAN EEN TOPSPORTER #3: TOPSPORTER EN VADER ZIJN

Topsport en Vader zijn, Het leven van een Topsporter, lievelingsdingen.nl

Hoe is het om topsporter te zijn en vader te worden? Hoe is het om die twee belangrijke dingen te combineren? Vorig jaar (oktober 2017) kwamen we erachter hoe het daadwerkelijk is om dit te combineren. Vaak naar het buitenland gaan en dan vier dagen van huis zijn is niet altijd feest. In deze blog vertellen wij meer over onze levensstijl en wat daar allemaal bij komt kijken. 🤽

DE MOOISTE DAG VAN ONS LEVEN!

De (meeste) papa’s en mama’s die deze blog lezen zullen het vast en zeker met ons eens zijn dat het moment dat je kind geboren wordt het mooiste is wat je tot dusver hebt meegemaakt. Sterker nog: het is waarschijnlijk het mooiste wat je ooit gaat meemaken. Je bereidt je zo goed mogelijk voor (voor zover je je op zoiets kunt voorbereiden) en het verloopt toch altijd anders dan je denkt. Zo anders is het ook nu je ondervindt hoe het als topsporter is om ouder te zijn. Van te voren kun je het allemaal wel bedenken, maar ook dat moet je ondervinden.

TWEE KEER PER MAAND NAAR HET BUITENLAND

Gemiddeld moet Jorn twee keer per maand naar het buitenland. Voor zowel het Nederlands team als zijn club Waspo ’98 Hannover. Één keer voor de Champions League (Club) en één keer voor de World League (Nederlands Team). Ook is het dit jaar zo dat het Nederlands Team meedoet aan de LEN Europa Cup: een nieuwe landencompetitie dat in februari wordt gehouden. Ook hiervoor vliegt Jorn naar het buitenland. Je kunt je vast wel voorstellen dat het soms lastig is om zo vaak van huis te zijn. En nee, zoiets went niet!

1 À 2 KEER PER DAG TRAINEN

Bij Waspo ’98 Hannover wordt minimaal 8 keer per week getraind. Deze trainingen zijn zwaar en het vraagt veel van je lichaam. Het is dan ook geen uitzondering om moe thuis te komen na een drie uur durende kracht en water training. In Barcelona hebben wij de siësta ingeluid en die gewoonte zetten we dan ook graag door. Met een kleintje en het zware programma dat gewoon door blijft draaien was die eerste periode wel even pittig, maar het hoort er nou eenmaal bij en de eerste wedstrijd na de bevalling speelde Jorn zijn beste wedstrijd ooit bij Waspo ’98. Zo’n mannetje geeft je ook energie! 💪

Topsporter, Nederlands Team, lievelingsdingen.nl

Lees meer: HLVET #2: één week voor de uitgerekende datum naar het buitenland

GEEN 9 – 5 WERKDAGEN

Het positieve aan het leven van een topsporter in de combinatie met kinderen is dat je geen werkdagen van 9 tot 5 hebt. De hele middag en een deel van de avond ben je thuis. Een nadeel is de zaterdag, omdat er altijd een wedstrijd op de planning staat. Wanneer die wedstrijd thuis gespeeld wordt duurt een wedstrijd gemiddeld 3,5 uur (van de voorbereiding tot het eindsignaal), wanneer die wedstrijd ergens anders gespeeld wordt is er soms weinig van de zaterdag over. Domper! Wedstrijden op zondag is gelukkig een uitzondering, maar ook dat komt wel eens voor.

ZOMER DOORTRAINEN 

Waar veel gezinnen kiezen voor een vakantie in het buitenseizoen, zijn wij verplicht onze vakantie in het hoogseizoen te plannen. Dat is de tijd dat Jorn enkele weken vrij is en er tijd is om weg te gaan. Daarnaast wordt er ieder jaar voor gekozen om met het Nederlands Team de zomer door te trainen. Daarnaast is de periode rondom de kerst onzeker, omdat er altijd een toernooi of training ingelast kan worden. Kortom: er moet rekening gehouden worden met het schema van het Nederlands Team en de club. Het is 99% zeker dat de mannen van het Nederlands Team dit jaar mee doen aan het EK Waterpolo in Barcelona.

KEUZES MAKEN

Het zware aan het leven van een topsporter in combinatie met een gezin is wel het vaak van huis zijn. Wanneer je blij bent weer thuis te zijn, moet er ook bijgetankt worden. Die dagen met trainingen en wedstrijden kosten energie, maar wanneer je thuis bent wil je leuke dingen doen. Het missen van je gezin en het vervolgens verplicht rustig aan doen is dan soms lastig. Hoe dan ook: het is onwijs genieten om ouder te zijn en het is geweldig dit gezinsleven te combineren met het topsport leven. “Zou het voor geen goud willen missen”!

Dit vind je misschien ook leuk:

2 reacties

  1. Wauw wat leuk Femke om zo over jou en je gezin te lezen. Druk leventje hebben jullie zeg! Maar ik zie een heel gelukkig gezinnetje, daar gaat het allemaal om! Het wordt tijd om met de “mamabloggers” van de opleiding M&C bij te kletsen haha.
    Liefs, Charell

    1. Daar gaat het inderdaad allemaal om! 🙂 Aaaah inderdaad, dat zou ik heel gezellig vinden! Wanneer ik de volgende keer in Nederland ben even wat plannen hihi! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *