HET LEVEN VAN EEN TOPSPORTER #1: EINDE VAN HET SEIZOEN

Bij elke (top)sporter komt dat moment van het jaar eraan: het einde van het seizoen. Je werkt maanden keihard voor de competitie en dan komt daar opeens een einde aan. Hopelijk op een goede manier. De laatste periode van een competitie bestaat bij waterpolo uit een spannende periode: de play offs. Deze wedstrijden in de Eredivisie (het hoogste niveau waterpolo in Nederland) beslissen uiteindelijk wie de winnaar van het land is. Dan is het seizoen toch echt afgelopen. En dan?

WASPO TWEEDE VAN DUITSLAND

Waspo 98 Hannover, waar Jorn op dit moment speelt, is dit jaar tweede van Duitsland geworden. Een goede prestatie, al was Waspo er natuurlijk liever met de landstitel vandoor gegaan! Het was een spannende reeks aan wedstrijden en uiteindelijk won Spandau Berlijn in de vierde wedstrijd de titel in Hannover. Waspo werd vorig jaar derde, dit jaar tweede en hopelijk volgend jaar eerste! Dan is het seizoen afgelopen, neem je afscheid van je teamgenoten en zie je ze over twee maanden (pas) weer.

Topsporter einde seizoen, Waspo Spandau, lievelingsdingen.nl
Foto: Marcel ter Bals

Lees meer: HLVET #2: één week voor uitgerekende datum naar het buitenland

DE SPANNENDSTE PERIODE DIE ELKE TOPSPORTER KENT

Als topsporter werk je bij een club in binnen of buitenland. Het einde van het seizoen is voor elke topsporter de belangrijkste en spannendste periode van het jaar. Wanneer het einde van het seizoen nadert kunnen clubs je benaderen voor volgend seizoen. Afhankelijk van het contract dat je hebt kun je hierop ingaan of niet. Een spannende periode waar elke topsporter mee te maken krijgt. Voor ons was het dit jaar niet spannend, omdat Jorn bij Waspo 98 Hannover een meerjarig contract heeft.

EINDE VAN HET SEIZOEN, EN NU?

In Duitsland gaat het waterpolo seizoen door tot half juni. Per land is het verschillend wanneer de play offs plaatsvinden en per club is het verschillend wanneer een seizoen weer begint. De club bepaald wanneer de spelers weer in het land (bij de club) moeten zijn om voor het nieuwe seizoen te trainen. Waterpoloërs die naast de club ook voor het nationale team spelen moeten soms de zomer doortrainen. Spelers die geen verplichtingen hebben zullen in de zomer teruggaan naar het thuisland en genieten van een lange zomer.

Ben of ken jij een topsporter en komt dit je bekend voor?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *