MONTSERRAT BARCELONA – ACTIVITEIT BUITEN DE STAD

Montserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nl

Montserrat is een berg in Catalunya dat dichtbij de stad Barcelona ligt. Vanaf Barcelona is het nog geen uur rijden. Op de berg Montserrat staat een groot klooster met de naam Monastir de Montserrat. De berg en het klooster trekken jaarlijks veel bezoekers en bergbeklimmers.

MONASTIR DE MONTSERRAT 

Het klooster van Montserrat is de trekpleister van de berg. Het bevindt zich op 720 meter hoogte en is tussen de bergtoppen gebouwd. Het is een prachtig gezicht, zo tussen die bergen. Het verhaal van dit klooster gaat terug naar het jaar 888. Toen werden verschillende visioenen waargenomen en werd er een schilderij van de heilige Maagd Maria gevonden. Dit werd gezien als teken en niet veel later werd een kapelletje gebouwd.

Montserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nlMontserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nl Montserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nl

WANDELEN BIJ MONSTERRAT

Naast het prachtige klooster is er meer te zien en te bewonderen op de berg. Op de Montserrat kan uren gewandeld worden door de tientallen wandelroutes die aangelegd zijn. Je kunt er zelfs helemaal naar de top ‘klimmen’. Naast de reguliere wandelpaden zijn er ook dunne, kronkelige en ongelijke routes aangelegd. Dit zorgt voor leuke, afwisselende routes met veel verschillende hoogtes en mooie uitzichtpunten.

Montserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nlMontserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nl Montserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nlMontserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nl

Lees ook: activiteit buiten Barcelona – wijnproeverij en rondleiding wijnhuis Torres Barcelona

VEEL TE BELEVEN!

Naast het klooster en de verschillende wandelroutes is er ook een museum, een bibliotheek, een hotel, winkeltjes en verschillende restaurants. Lees hier meer over alle openingstijden.

MET DE TREIN VAN BARCELONA NAAR MANRESA

Vanaf Barcelona ga je gemakkelijk met de trein naar Montserrat. Pak bij Barcelona Plaça d’Espanya de trein R5 naar Manresa. Stap hier over op de kabelbaan of het treintje dat je verder de berg op brengt.

Montserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nlMontserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nl Montserrat, Barcelona, lievelingsdingen.nl

Bekijk hier de locatie van Montserrat.

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *