SANT JORDI: DE LEUKSTE DAG IN BARCELONA

Sant Jordi Barcelona, lievelingsdingen.nl

Zondag 23 april is het weer zo ver! Dan is het Sant Jordi. Maar wat is Sant Jordi? Diada de Sant Jordi is een nationale feestdag in Catalonië. Sant Jordi is een dag voor geliefden, vergelijkbaar met Valentijnsdag (maar dan tien keer mooier!). De Spanjaarden gedenken op deze dag de heilige Joris en daar zit een mooie legende achter. Traditiegetrouw wordt er geen poespas gegeven, maar een subtiel gebaar van een prachtige rode roos en een mooi boek. In heel Barcelona zijn dan ook boekenkraampjes en rozen te vinden. In het centrum van Barcelona is het deze dag heel gezellig en wordt er van alles georganiseerd, maar eigenlijk wordt hier in heel Barcelona aandacht aan besteed. Het is tenslotte een feestdag!

DE LEGENDE SANT JORDI

De Catalaanse legende speelt zich af in Montblanc, Tarragona. De stad wordt geterroriseerd door een grote groene draak. Om de draak tevreden te houden gaven de inwoners van de stad hem elke dag twee schapen. Toen er geen schaap meer over was moesten de inwoners met een alternatief komen. Er vonden lotingen plaats om te bepalen welke kinderen er aan de draak gegeven werden. Op een dag werd de dochter van de koning gekozen. De koning beloofde het volk al zijn goud, zilver en de helft van zijn koninkrijk, maar hier werd niet naar geluisterd. Toen de prinses bij de draak arriveerde verscheen Sant Joris om de prinses te redden. Sant Joris versloeg de draak en volgens de legende groeide er vervolgens een rode roos uit het bloed van de draak.

Sant Jordi Barcelona, lievelingsdingen.nl Sant Jordi Barcelona, lievelingsdingen.nl

LEUKE LOCATIES MET SANT JORDI:
  • Barri Gòtic
  • Las Ramblas
  • Plaça de Catalunya
WAT MAAKT DEZE DAG ZO SPECIAAL?

Door heel Barcelona lopen verliefde mensen met een rode roos of een boek in hun hand. Dat geeft zo’n leuke sfeer! Ik vind het werkelijk één van de leukste dagen om in Barcelona te zijn. Naast Barcelona is het in heel Catalonië feest. Ook in andere steden wordt deze dag natuurlijk gevierd. Ook daar zul je hoogstwaarschijnlijk leuke boekenkraampjes en mooie rode rozen tegenkomen. Bekijk hier de mooie rode roos die ik van Jorn kreeg in 2015 (time flies!).

TIP: GA NAAR BAKKERIJ BOLDÚ VOOR EEN SANT JORDI DONUT MAN OF DRAAK!

 

Sant Jordi Barcelona, lievelingsdingen.nl

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *