TIBIDABO IN BARCELONA: KERK, ATTRACTIEPARK EN UITZICHTPUNT

Tibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nl

Tibidabo is een berg aan de rand van Barcelona waar een grote kerk op staat dat vanuit bijna alle hoekjes van de stad te bewonderen is. ‘S avonds is deze kerk verlicht en dat is werkelijk een prachtig gezicht! Daarnaast heb je vanaf de berg een fantastisch uitzicht en kun je er (met kinderen) een geweldige dag in het attractiepark hebben. 

HOOGTEPUNTEN TIBIDABO BARCELONA
  • Kerk Iglesia del Sagrat Cor
  • Attractiepark Parc d’Atraccions
  • Uitzichtpunten Tibidabo
  • Wandelen bij Tibidabo

Iglesia del Sagrat Cor – de kerk
De kerk dat boven op de berg Tibidabo staat heeft de naam Iglesia del Sagrat Cor. Deze kerk wordt vergeleken met de in Parijs gevestigde Sacré-Cœur (mede door de naam). Boven op de kerk staat een groot beeld van Jezus dat erg indrukwekkend is. De kerk bestaat uit twee delen en dat is goed te zien. Het onderste gedeelte is ouder dan het bovenste. Door de trappen van de kerk te beklimmen wacht er boven een nog mooier uitzicht op je.

Tibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nlTibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nl

Parc d’Attractions – het attractiepark ?
Boven op de berg is een groot attractiepark gevestigd. Het park is al meer dan 100 jaar oud en daarmee het oudste attractiepark van Spanje. Met name voor jonge kinderen is dit een geweldig park. Er staat een grote draaimolen, een reuzenrad, een vliegtuig, een achtbaan, een waterattractie en nog veel meer. Doordat het park op de berg is gebouwd bestaat het uit verschillende niveau’s en is het speels ingericht. Er is genoeg te doen!

Tibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nl Tibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nlTibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nl

Uitzichtpunten
Vanaf Tibidabo heb je een geweldig uitzicht over de stad. Omdat de berg aan de rand van Barcelona ligt kun je (bijna) over de hele stad kijken. Met name op een heldere dag is het genieten, omdat het uitzicht dan natuurlijk het mooist is. Let wel op: de temperatuur boven op de berg is een stuk lager dan beneden in de stad. Het kan er dus fris en winderig zijn! Een gewaarschuwd mens telt voor twee hihi.

Tibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nlTibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nlTibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nl

Lees ook: Bunkers Del Carmel – geeft je het mooiste uitzicht over Barcelona

Wandelen bij Tibidabo
Op de berg kun je prachtig wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes en menig Spanjaard komt te voet of per mountainbike. Als je gaat wandelen of fietsen is de toegang tot Tibidabo geheel gratis. Je betaald alleen geld voor een ticket voor het attractiepark of het openbaar vervoer.

VAN BARCELONA CENTRUM NAAR TIBIDABO

De top van de berg bereik je makkelijk met het openbaar vervoer. Met je metrokaart kun je bij Plaça de Catalunya de bruine lijn L7 naar Avenida Tibidabo nemen. Vanaf daar kun je kiezen voor de bus of de historische tram (Tramvia Blau). Vervolgens brengt het treintje, Tibidabo funicular, je naar boven (zie foto hieronder). Voor de metro en vervolgens de bus betaal je slechts één metroticket.

Tibidabo Barcelona, lievelingsdingen.nl

Wij zijn vaak op de berg geweest, omdat we iedereen deze mooie plek wilden laten zien! Het was er altijd prachtig. Je kunt er ook genieten van lekkere Spaanse specialiteiten, zoals verse churros en verschillende soorten worst.

Ontvlucht even de drukte van de stad en geniet!

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *