DOEI, ADIOS, TSCHÜS TWEEDE TRIMESTER! – ZWANGERSCHAPSUPDATE

Tweede trimester, lievelingsdingen.nl

Het tweede trimester (14 t/m 27 weken) zit er alweer bijna op! Het is niet te geloven hoe snel te tijd gaat. De weken en maanden vliegen werkelijk voorbij. Ik weet nog goed dat we de zwangerschapstest(en) deden, het onze familie en vrienden vertelden en we de spannende twintig weken echo hadden.. Binnenkort begint het derde en laatste trimester en ik kan het nauwelijks geloven. Waar blijft de tijd?

HOE VERLIEP HET TWEEDE TRIMESTER?

Vervelende zwangerschapskwaaltjes
Het tweede trimester verliep, net als het eerste trimester, heel voorspoedig! Gelukkig heb ik geen last van vervelende zwangerschapskwaaltjes, van die fijne eetbuien of bepaalde dingen die me totaal niet smaken. Wel heb ik minder trek in eten en dan met name het avondeten. Vanaf het begin slik ik vitaminetabletten speciaal voor zwangere vrouwen. Het geeft me een goed gevoel extra vitaminen binnen te krijgen.

Controles en duimen
Elke afspraak bij de verloskundige zie ik als een moment van geruststelling. Even naar het hartje luisteren, horen dat je kindje ‘volgens het boekje’ groeit en een goed moment waarop vragen beantwoord kunnen worden. Alle controles waren fijn en positief. Ik voel me gelukkig goed en mag met soms wat last van maagzuur totaal niet klagen. Duimen dat we op deze manier ook het laatste trimester goed doorkomen. Ik vind het zwanger zijn tot nu toe geweldig en ben benieuwd wat allemaal nog komen gaat.

HOOGTEPUNTEN VAN HET TWEEDE TRIMESTER

De 20 weken echo
Een hoogtepunt van het tweede trimester is zonder twijfel de twintig weken echo. We vonden het onwijs spannend, omdat je zoveel informatie over je kindje te horen krijgt. Alles wordt één voor één goed nagekeken en besproken en met elk positief resultaat viel er een stukje last van mijn schouders af. Ongelofelijk hoeveel er verteld kan worden en te zien is op die mooie zwart wit beelden. Het is en blijft allemaal een groot wonder.

Tweede trimester, lievelingsdingen.nl Tweede trimester, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Zwangerschapupdate: 20 weken echo!

Met z’n tweetjes in Barcelona
In april zijn we samen in Barcelona geweest en hebben we genoten van vijf dagen qualitytime. Het was geweldig om weer even van het Spaanse leven te proeven en hebben genoten van vrienden, het eten, de zon en de heerlijke stad. Barcelona was dus ook zeker een hoogtepunt van het tweede trimester! We kijken nu al uit naar het volgende bezoek. Het voelt toch echt als thuiskomen.

Groeien
In het tweede trimester is de kleine man zo gegroeid dat mijn buik in dit trimester van nauwelijks zichtbaar naar goed zichtbaar is gegaan. In dit trimester heb ik daarom ook mijn zwangerschapsbroeken gekocht. Zo bijzonder om mijn buik te zien groeien en het steeds te zien veranderen. Wat dat betreft vond ik het tweede trimester een heerlijk trimester waar je nog alles kunt ondernemen, omdat je buik (nog) niet in de weg zit!

Op naar het derde en laatste trimester! ?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk:

1 reactie

  1. Wat je zegt fem, wat gaat de tijd snel. Pap en ik hebben inmiddels onze mooie gezonde kleindochter mogen bewonderen. Het klopt wat men beweerd: opa en oma zijn is echt geweldig?. Daarom kunnen we niet wachten tot we ons mannetje in onze armen kunnen sluiten. We duimen met jullie mee dat ook de laatste periode voorspoedig verloopt want inderdaad het is en blijft een groot wonder. Liefs man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *