GEBOORTE: VERSCHILLENDE LANDEN, VERSCHILLENDE TRADITIES

Verschillende landen, verschillende tradities, zwanger, lievelingsdingen.nl

Overal ter wereld worden dagelijks baby’s geboren. Zoveel verschillende landen en zoveel verschillende tradities. Ook bij de geboorte zijn er tradities waarbij men op een bepaalde manier stilstaat bij de komst van een nieuw leven. Deze kaart kreeg ik onlangs van de Duitse drogist DM thuis gestuurd. Zo ontzettend leuk om die verschillende tradities en gewoontes te lezen. Ook wordt onze Nederlandse traditie besproken! ?

AUSTRALIË – WEDERGEBOORTE

Voor de Aboriginals in Australië is elke geboorte een wedergeboorte. Verassend genoeg zien zij geen connectie tussen voortplanting en geboorte en een verre voorouder zou de echte vader van het kindje zijn. De echtgenoot heeft dan de taak om uit te zoeken wie de vader is en wat dit voor het kindje kan betekenen.

INDONESIË – DE AARDE

Hier is het gebruikelijk dat het kindje de eerste 3 maanden de aarde niet raakt. Daarna vindt een ceremonie plaats waar ze het kindje veel geluk op deze aarde toewensen. Het symboliseert de overgang van de geestelijke naar de menselijke wereld.

ZWITSERLAND – BLOEMEN

Ze schreeuwen het nog net niet van de daken, maar in Zwitserland verheugd de hele buurt zich op een nieuwe kleine inwoner. In landelijke gebieden plaatsen ze daarom kleurrijke bloemen in de tuin. In de stad zetten ze een kleurrijke eend, beer of Mickey Mouse met de naam van de baby in de tuin. Het laat zien dat de buurt welkom is om de kleine te bezoeken.

VERENIGDE STATEN – BRUIDSSLUIER

In de Verenigde Staten doen ze iets moois: van de bruidssluier wordt een soort hoofdkapje voor de baby gemaakt. Een soort waterpolocap, maar dan anders (haha)!

Verschillende landen, verschillende tradities, zwanger, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Zwangerschapsupdate – 20 weken echo

BOLIVIA – KETTING

Het volk uit de natuur maakt van de klauwen van een Tapir een ketting en dit wordt aan de zwangere vrouw gegeven. Deze ketting brengt geluk en zorgt ervoor dat het kind goed en snel op de wereld komt.

TOGO – KRUIDEN EN WATER

Op dag zeven na de geboorte van het kind gaat het voor het eerst naar buiten. Dit gaat niet zoals wij het kennen: hier wordt het kindje op een bedje van kruiden en water naar buiten gedragen. Deze mix van kruiden en water zorgt ervoor dat het kindje op het leven voorbereid wordt.

DUITSLAND – KINNERTÖN

In Ostfriesland zet men 6 weken voor de geboorte het zogenaamde ‘Kinnertön‘ gereed. Deze drank is een mix van rum, branntwein en rozijnen. Wanneer het kindje geboren is en er visite langs komt eet men enkele rozijnen als verwelkoming. Ook wordt een bepaald bedrag voor de taart gegeven, dat brengt geluk!

NEDERLAND – BESCHUIT MET MUISJES

In Nederland, zoals de meesten vast wel weten, brengt beschuit met muisjes (Biskuit mit Mäuschen) geluk! Dit wordt in het buitenland omschreven als: een toast met zoete suiker anijs bolletjes erop. Voor meisjes zijn ze wit met roze en voor jongens wit met blauw. Het stelt een vruchtbaarheidssymbool voor en de anijs zou de melkproductie stimuleren. Oké, weten we dat ook weer!

EINMAL UM DIE WELT 

Geweldig om zo een inzicht te krijgen in verschillende landen en verschillende gewoontes en tradities. Vond het heel leuk te lezen en moest het daarom ook op lievelingsdingen.nl delen! Zullen wij, net zoals ze in Ostfriesland doen, ook de rum met branntwein en rozijnen klaarzetten? De beschuiten met muisjes hebben we in ieder geval al in huis! ??

Ga jij beschuit met muisjes uitdelen of heb je dit gedaan? Of volg jij een andere traditie?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *