WATERPOLO UPDATE NEDERLANDS TEAM: VOORBEREIDING IN MALTA & ITALIË

Waterpolo update, Nederlands Team, lievelingsdingen.nl

In de waterpolo-wereld is 2018 is een belangrijk jaar. Zo ook voor ons Oranje, het Nederlands team. De mannen en de vrouwen hebben zich dit jaar voor het EK Waterpolo in Barcelona geplaatst. Het EK wordt van zaterdag 14 juli t/m zaterdag 28 juli gehouden. Ondertussen is het alweer april en hebben ze minder dan 3 maanden tot het zover is. Hoogste tijd voor een waterpolo update!

HET EK WATERPOLO BARCELONA

We kunnen niet blijer zijn met de locatie voor dit grote waterpolo toernooi. B A R C E L O N A: de stad waar wij van houden. Gelukkig hebben de mannen én vrouwen zich voor de Europese Kampioenschappen geplaatst. De mannen moeten tegen de volgende landen spelen: Griekenland, Kroatië en Turkije. De vrouwen moeten het opnemen tegen Italië en Griekenland. De mannen zijn dit jaar zwaar geloot en moeten het dus tegen sterke landen opnemen.

VOORBEREIDING OP EK

In juni is het Nederlands team opnieuw compleet. Dan komen alle internationals uit het buitenland terug naar Nederland om samen als team te kunnen trainen. In elk land spelen ze aan het einde van het waterpolo seizoen de spannende Play Offs. In deze rondes wordt de beste van het land bepaald. Na afloop van deze belangrijke wedstrijden keren de spelers terug. Een ander deel van het Nederlands team is al in Nederland en traint dagelijks met elkaar. De rest van de spelers sluiten aan en de voorbereiding kan beginnen!

Gekwalificeerde landen, EK Waterpolo Barcelona, waterpolo update, lievelingsdingen.nl

TRAININGSSTAGE MALTA & ITALIË

Dit jaar gaat het Nederlands team op trainingsstage naar Malta en Italië. Daar kunnen ze in een goede omgeving gezamenlijk trainen en wedstrijden spelen. Een dag op een trainingsstage ziet er kort gezegd als volgt uit: ontbijten, trainen, eten, rusten, video analyse of bespreking, eten, trainen of wedstrijd, eten, slapen. Deze weken zijn heel belangrijk om samen te werken aan het volgende doel.

ROAD TO TOKIO 2020

Het EK Waterpolo 2018 in Barcelona is onderdeel van de weg die het Nederlands team aan het bewandelen is. Het is onderdeel van het uiteindelijke doel: de Olympische Spelen Tokio 2020 halen. Om naar Tokio te gaan hopen ze ook deel te nemen aan het WK (Wereld Kampioenschap) in Gwangju, Zuid Korea. Begin 2020 vindt opnieuw een EK plaats en dit keer in Budapest, Hongarije. Daar wordt gestreden voor een ticket voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Locatie voor dit toernooi is nog onbekend.

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *