TROTS! – WASPO 98 HANNOVER WINT DE DUITSE BEKER

Duitse beker, waterpolo, lievelingsdingen.nl

Na 14 jaar geen titels te mogen ontvangen was het afgelopen weekend eindelijk weer raak. Waspo 98 Hannover is het gelukt om de Duitse Beker te winnen! Na een zwaar bevochten finale wedstrijd liep het pas in de vierde periode uit op een winst voor Waspo. 

DE DEUTSCHE POKAL

De eerste prijs van dit jaar is officieel binnen. De Duitse beker heeft Waspo 98 Hannover afgelopen weekend weten te bemachtigen. Vrijdag 27 en zaterdag 28 januari werden in Düsseldorf de halve finale en de finale gespeeld. In de halve finale nam Waspo het op tegen de tegenstander uit Berlijn: Spandau. Waspo speelde een sterke wedstrijd, stond de hele tijd voor en eindigde met 9-4 op het scorebord. Zaterdag werd de finale gespeeld tegen ASCD, de club uit Duisburg. Dit werd een lastige wedstrijd zoals vooraf voorspeld was. Waspo nam het naast de zeven spelers die in het water lagen, ook op tegen de twee scheidsrechters aan de kant. De wedstrijd werd letterlijk kapot gefloten, maar ondanks de daardoor zware wedstrijd wist Waspo het in de vierde periode om te gooien naar winst.

Vrijdag 27 januari
Waspo98 – Spandau: 9-4

Doelpunten: Brguljan 4, Jokic 2, Estrany, Radovic, Sekulic
Periodestanden: 2-0, 2-0, 3-1, 2-3

Zaterdag 28 januari
Waspo98 – ASC Duisburg: 10-8
Doelpunten: Brguljan 3, Radovic 3, Seculic 2, Bukowski, Corusic
Periodestanden: 2-2, 1-3, 3-2, 4-1

WATERPOLO SEIZOEN 2016/2017

Naast het winnen van de beker wil Waspo 98 Hannover ook de Nationale titel bemachtigen. De Play Offs beginnen in Duitsland in juni en als de scheidsrechters een goede wedstrijd fluiten moet het geen probleem zijn ook deze titel te winnen. Waspo heeft tijdens de Champions League (een internationaal toernooi met internationale scheidsrechters) laten zien makkelijk van ASC Duisburg te kunnen winnen. Laten we zeggen: het is Part of the Game. Hoe dan ook, die eerste titel is binnen en dat pakt niemand Waspo meer af!

Duitse beker, waterpolo, lievelingsdingen.nl
Fotocredits: Frits Winkelhorst

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *