WIJNPROEVERIJ EN RONDLEIDING WIJNHUIS TORRES BARCELONA

Torres Barcelona, lievelingsdingen.nl

Vorig jaar hebben wij een proeverij en rondleiding bij Torres Barcelona gehad. Vanaf Barcelona is het nog geen uur rijden. Het is een leuke activiteit dat je bijvoorbeeld kunt doen als je de stad al kent en even wat anders wilt. In de omgeving van Barcelona is genoeg te doen! Daar volgt binnenkort nog een blog over.

BODEGAS TORRES / WIJNHUIS TORRES

Torres is een familiebedrijf dat begonnen is bij Vilafranca del Penedès in de buurt van Barcelona. Tegenwoordig telt het bedrijf meer dan 1300 hectare aan wijngaarden en is het in meer dan 150 landen verkrijgbaar. Het bedrijf kent een lange geschiedenis en het is mooi dit allemaal te kunnen horen én zien. Op internet wordt het vaak Bodegas Torres genoemd, wat vertaald kan worden naar Wijnhuis Torres. Ik ben uren zoet geweest met het zoeken van het juiste bezoekersadres van Torres bij Barcelona. Dit kan eenvoudiger dus daarom deel ik met jullie snel het juiste adres: Finca el Maset s/n, 08796 Pacs del Penedès, Barcelona, Spanje

Torres Barcelona, lievelingsdingen.nlTorres Barcelona, lievelingsdingen.nlTorres Barcelona, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Een dag naar pretpark PortAventura

Rondleiding over het grote terrein
De rondleiding
 begint in het hoofdgebouw van Torres met een film over het bedrijf. Daarna wordt de rondleiding voorgezet in een treintje/bus dat het hele terrein over rijdt (ook leuk voor kinderen). Het rijdt langs de vele wijnvelden, de wijnvoorraad met tientallen houten vaten en de wijnfabriek met grote opslagtanks. De laatste stop is bij de wijnvelden waar veel wordt verteld over de ecologische manier waarop Torres te werk gaat. Je krijgt een duidelijk beeld van Torres en de manier waarop zij werken.

Torres Barcelona, lievelingsdingen.nlTorres Barcelona, lievelingsdingen.nlTorres Barcelona, lievelingsdingen.nl

Wijnproeverij Torres Barcelona
Na de rondleiding kan er wijn worden geproefd. Ze schenken witte en rode wijn en daarnaast voor kinderen of mensen die liever geen alcohol drinken een heerlijk zelfgemaakt sapje. We mochten twee glazen wijn proeven. In de winkel kocht ik de heerlijke dessertwijn: Floralis Moscatel Oro voor 7 of 8 euro. Ondertussen mijn favoriete dessertwijn. Genieten!

Torres Barcelona, lievelingsdingen.nlTorres Barcelona, lievelingsdingen.nl

Bodegas Torres/Wijnhuis Torres Barcelona (bezoekersadres) is dagelijks van 10:00 – 17:00 uur geopend. Meer informatie kun je vinden op deze website.

 ♡

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *