5x WIST JE DAT – DUITSLAND

Wist je dat, Duitsland, lievelingsdingen.nl

Als je in een ander land woont is het vanzelfsprekend dat er dingen anders gaan dan je gewend bent. Je moet wennen aan de nieuwe omgeving en het nieuwe land. Toch heb je altijd een bepaalde gedachte of oordeel over een land en het is dan zo leuk om te ontdekken hoe het in werkelijkheid is. 5x wist je dat over Duitsland! 🇩🇪

WUSSTEST DU DAS?

Ze hier in Duitsland het woord Ciao gebruiken in plaats van Tschüs? Okë, af en toe gebruiken ze het woord Tschüs, maar ze gebruiken toch echt negen van de tien keer het woord Ciao. Vind ik dus heel leuk! Ciao klinkt toch veel beter dan Tschüs? Ze gebruiken het (maar dat weet je waarschijnlijk wel) wanneer wij doei of tot ziens zeggen.

Duitsland meer dan 20.000 kastelen telt? Er is dus altijd wel een kasteel in de buurt! Wij zijn met Pasen naar dit grote kasteel Slot Marienburg in Niedersachsen geweest, dat bij ons in de buurt ligt. Op de binnenplaats van het kasteel zit een fijn restaurant gevestigd. Zeker een bezoekje waard!

Wist je dat, Duitsland, lievelingsdingen.nl

Een bonbon in Duitsland geen gevulde chocoladebonbon/praline, maar snoep is? Lekker verwarrend! Bonbon noemen ze hier een praline en kauwgom noemen ze een kaugummi. Kaugummi, grappig woord. Doet me denken aan die zoete, gekleurde gummibeertjes dat overigens een Duitse uitvinding is. Allemaal leuk en aardig, maar snoep blijft voor ons gewoon snoep.

Hier in Duitsland op zondag alles gesloten is? In Nederland zijn we ondertussen aan het feit gewend dat alles open is op zondag. Wel even wennen dus, hier is het een rustige boel. Alle winkels en supermarkten zijn gesloten. Zelfs enkele restaurants zijn gesloten of hebben aangepaste openingstijden. Ach, het heeft ook wel wat. Zondag is rustdag.

Ze hier in Niedersachsen moin moin zeggen? Dit gebruiken ze als groet, net zoals ze in noordelijke en oostelijke provincies van Nederland het woord moi gebruiken. In Denemarken gebruiken ze het woord moin ook, maar meestal één keer achter elkaar. Waar het woord vandaan komt is onzeker, maar het kan iets weg hebben van mooi of (goede) morgen, maar het wordt de hele dag door gebruikt. Moin moin klinkt zo grappig.

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *