WOONWIJK TIJDENS HET EERSTE SEIZOEN BARCELONA – LA BARCELONETA

Barceloneta Barcelona, lievelingsdingen.nl

Zoals jullie misschien wel weten zijn wij verliefd geworden op de stad Barcelona. Het is een grote stad, maar desondanks voelt het soms best klein. Het eerste seizoen in Barcelona woonden wij in de wijk La Barceloneta, onderdeel van Ciutat Vella. Dit deel van Barcelona is absoluut mijn favoriet. Barceloneta is het deel tussen de haven Port Vell, de wijk El Born en de wijk Vila Olímpica. Het beste aan het wonen in Barceloneta is zeker het strand. Wij woonden dichtbij het strand aan het grote plein Plaça del Mar. 

Barceloneta Barcelona, lievelingsdingen.nl Barceloneta Barcelona, lievelingsdingen.nl

WEETJES OVER DE WIJK LA BARCELONETA

In 1753 is de wijk Barceloneta gebouwd, daarvoor was het er vies en praktisch onbewoonbaar. De grootste verandering vond plaats vóór de Olympische Spelen in 1992, wanneer het strand van Barcelona werd aangelegd. Dit lange strand bestaat uit verschillende delen met elk stuk een andere naam: Platja Sant Sebastià, Platja de la Barceloneta, Platja de la Nova Icària, Platja del Bogatell, Platja de la Mar Bella, Platja de la Nova Mar Bella en Platja de Levant. Dit historische moment heeft veel veranderd voor de stad. Vanaf dit moment zijn er veel meer toeristen naar Barcelona gekomen.

Barceloneta Barcelona, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Top 3 lekkerste burgers in Barcelona (Barceloneta)

Het leukste aan de wijk vind ik zeker het strand. Langs de boulevard kun je heerlijk hardlopen, fietsen, skeeleren of gewoon lekker wandelen. In Barceloneta loop je nooit alleen, er zijn altijd tientallen mensen op de been die aan het sporten zijn. De locatie is natuurlijk perfect. Vanaf Barceloneta loop je in ongeveer 15 minuten naar het centrum van de stad. De burgerrestaurants Makamaka, FOC & Bacoa waar ik eerder over schreef zijn gevestigd in de wijk Barceloneta.

Kort maar krachtig is de wijk Barceloneta een hele fijne wijk om te wonen. Je moet je niets van de vele toeristen aantrekken en gewoon genieten. De hoogtepunten zijn het strand, de fijne restaurantjes en de locatie. Het tweede seizoen woonden wij in Sant Andreu. Hierover vertel ik mee in een volgende blog.

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *