ZWANGER: DEZE 6 DINGEN HAD IK NOOIT VERWACHT!

Zwanger, lievelingsdingen.nl

Als je zwanger bent komt er natuurlijk heel veel op je af. Je krijgt heel veel leuke reacties van lieve mensen om je heen, je bent gespannen omdat je hoopt dat alles goed blijft gaan, je moet veel dingen aanschaffen voor de komst van de baby en dan zijn er ook nog eens hormonen die met je aan het spelen zijn. Tijdens dit grote avontuur kom je van alles tegen waarvan je het bestaan niet wist of kom je in situaties waar je nooit bij stilgestaan had. Zwanger of niet: ik had nooit verwacht dat…

1. …ZOVEEL MENSEN MIJN BUIK ZOUDEN AANRAKEN

Serieus. Ik had het niet verwacht. Ik had echt verwacht dat mensen zouden vragen: “Goh, zou ik misschien even mogen voelen?”. Niet dus. Mensen, en dan ook de mensen die ik niet heel goed ken, voelen zich vrij genoeg om mijn buik te betasten. Ik moet zeggen dat ik het geen probleem vind, maar ik zou het persoonlijk zelf nooit doen. En als ik zwangere buiken zou willen aaien, zou ik het eerst even vragen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen daarvan gediend is. Dus een tip numero uno naar alle betasters: vraag het eerst netjes even! 😉

2. …WE PER SE DIE ENE LEUKE KINDERWAGEN MOESTEN HEBBEN

Oké, nou is er een bepaald merk waarvan ik al jaren weet: die moet ik ‘later’ hebben. Toen ik nog bij de Bijenkorf werkte kwamen deze mooie kinderwagens geregeld voorbij gelopen. Op dat moment hoopte ik dat ik ooit ook met zo’n mooie wagen mag lopen en dat ik überhaupt een mooi wezentje op deze wereld mag zetten. Dat merk heeft de naam Joolz en om precies te zijn hebben wij de Joolz Geo Studio Gris. Dit was onze eerste grote aankoop dat we bij de Prenatal hebben gescoord. YES, we zijn blij met onze nieuwe wagen!

3. …ER ZO WEINIG LEUKE ZWANGERSCHAPSKLEDING IN DE WINKELS TE VINDEN IS

Het was zo’n dag. Zo’n dag waarvan je weet dat het komen gaat: je gaat zwangerschapsbroeken kopen. Deze belangrijke missie moest op een dinsdagmiddag volbracht worden en om succes te garanderen hadden we onze hond Wolf lekker thuis gelaten, zodat wij de winkels in en uit konden lopen zonder ergens rekening mee te hoeven houden. Alles liep iets anders dan verwacht moet ik zeggen. Ik dacht bergen broeken te gaan passen met daaruit de leukste twee broeken mee te nemen. NOT. In totaal heb ik bij welgeteld twee winkels in totaal 3 broeken gepast en het was vreselijk. De eerste winkel had alleen maat 40 tot en met de grootste maat die er in zwangerschapsbroeken bestaat en de tweede winkel had maat 36, waar de broekspijpen zo kort van waren dat het leek alsof ik een kindermaatje aan had! Teleurgesteld ging ik naar huis waar ik vervolgens binnen 15 minuten twee zwangerschapsbroeken had besteld die gelukkig ook nog eens goddelijk zaten. Het kan dus wel! Alleen niet altijd in de winkel.

ZWANGER, zwangerschapsupdate 20 weken, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Het derde en meest bijzondere trimester – zwangerschapsupdate

4. …MENSEN VRAGEN OF HET WEL GEPLAND IS

Ongelofelijk, maar waar. Vraag jezelf eens af: waarom zou je een vrouw dat dolgelukkig zwanger is vragen of het wel gepland is? Wat is daar de meerwaarde van? Vind je het fijn om te weten of het wondertje dat in haar buik groeit wel op het juiste moment ter wereld komt? Mensen die ver van mij afstaan hebben mij geconfronteerd met deze vraag, waarop ik alleen maar stomverbaasd kon kijken en zeggen “Euh, ja?”! Deze vraag zou best lief bedoelt kunnen zijn, maar het kan soms best verkeerd vallen. Dit was dan ook tip numero dos!

5. …IK ZO GRAAG WILDE WETEN OF HET EEN JONGEN OF EEN MEISJE IS

Ook zoiets wat ik nooit had verwacht voordat ik zwanger was. Mijn ouders en schoonouders – net zoals er ook tegenwoordig nog vele mensen zijn – wisten niet wat het geslacht zou worden. 9 maanden lang hebben zij niet geweten wat het geslacht van hun kindje was. Prachtig! Wat een grote verassing is het dan als je bevallen bent en je kleine in je handen hebt. De kers op de taart. Ik begrijp daarom ook goed dat mensen ervoor kiezen om het geslacht niet te weten. Wij kozen ervoor om geen pretecho (vanaf een week of 14) te doen, maar braaf af te wachten tot de 20 weken echo. Hoe dichter we bij de 20 weken echo kwamen hoe nieuwsgieriger we werden en uiteindelijk konden we niet wachten – eindelijk – het geslacht van ons kindje te weten! Ik had nooit verwacht dat ik het zo graag wilde weten, maar vind het nu onwijs leuk om tegen de kleine man te kunnen praten en gericht opzoek te gaan naar leuke babyaccessoires, kleertjes en de hele mikmak.

6. …IK ZO WEINIG FOOD CRAVINGS ZOU HEBBEN

Food cravings. Veel vrouwen die zwanger zijn hebben tijdens hun zwangerschap verschillende food cravings. Voedsel combinaties of bepaalde dingen wat ze het liefst elke dag zouden willen eten en waar ze geen genoeg van kunnen krijgen! Ik moet zeggen dat het me best grappig lijkt om zoiets te hebben. Maar helaas. Volgens mij sla ik dit gedeelte van de zwangerschap over? Geen extra chocolade, geen vette happen, geen augurken, geen ijs… Niks waarvan ik denk: daar verlang ik nu heel erg naar! Één puntje dat ik zou kunnen noemen is het minder zin hebben in vlees. Maar dat valt niet onder cravings, haha. Natuurlijk geniet ik wel van lekkere dingen, maar niet in meerdere mate. Zo aten wij laatst op het terras spaghetti ijs! YAMMIE!

Zwanger verwachtingen, lievelingsdingen.nl

Kwam jij tijdens de zwangerschap opvallende situaties tegen?
Laat het me weten, ik ben onwijs benieuwd!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk:

10 reacties

 1. Hihi, leuk Fem! Ik kreeg bij Fenne ook zo vaak de vraag of ‘het wel de bedoeling was’.. Vreselijk! Nu is Saar nog maar net geboren en krijg ik heel vaak de vraag of we ‘nog een derde willen’.. Haha

  1. Inderdaad vreselijk en gewoon brutaal. En waarschijnlijk als ik vijf jaartjes ouder geweest zou zijn, zou die vraag niet eens in ze opkomen. Oh ja haha, dat krijg je nu! 🙂

 2. Hoi Fem
  Wat leuk om te lezen. Even diep graven voor mij is het natuurlijk al weer even geleden. Haha.
  Toen we wisten dat we 2 kindjes kregen was onze zoektocht naar spulletjes niet zo makkelijk als nu. De keuze was beperkt. Af en toe kwam dan wel eens de opmerking, 1kindje was handiger geweest ? of we er keus in hadden?
  Dol gelukkig met mijn twee koters die dit jaar de 23 aantikken??. Wens ik jou nog hele fijne weken en tot september. Xxx Astrid

  1. Hoi lieve Astrid, hihi dat is alweer lang geleden. Een hele andere tijd waarbij ik gelijk geloof dat het allemaal niet zo makkelijk was als nu! Wat een domme opmerking, ‘handiger’.. Inderdaad alsof je er keuze in hebt. ‘T is en blijft een groot wonder en bij jullie gelijk twee. 😀 Dankjewel en tot in september! Kijk er nu al naar uit!! 🙂 🙂 Xxx

 3. Leuk geschreven! Wat grappig trouwens, ik had ook totaal geen food cravings maar veel minder behoefte aan vlees! Zegt dus niks over het geslacht schijnbaar ?
  Succes met de laatste loodjes!!

  1. Wat super grappig dat jij precies hetzelfde had! 😀 Inderdaad niks met het geslacht te maken, hihi. Vraag me überhaupt af of er echte verschillen zijn als je zwanger bent van een jongetje of meisje.. 🙂

 4. Hoi lieverd, wat is het toch ontzettend leuk om jou ervaringen en alles wat je zo al mee maakt en ervaart te lezen?. Je schrijft het allemaal zo leuk! Wij kozen er toen voor om het geslacht niet te willen weten maar kan me heel goed voorstellen dat jullie dit wel wilden en eerlijk is eerlijk stiekem was ik hier ook heel blij mee hihi. Ik vond het heel fijn dat we jullie afgelopen dagen hebben mogen helpen met een heleboel klusjes thuis voor de babykamer en dergelijke?. We gaan samen aftellen lieverd, veel succes met de laatste lootjes? En tot snel. Liefs mam

 5. Ha Femke,
  Zo ontzettend herkenbaar.. Ik lees dit, terwijl ik hard op zit te lachen. Wat heerlijk dat iemand dit ook eens een keer eerlijk opschrijft.
  Heel veel plezier met jullie laatste weken zwangerschap! Groetjes Noor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *