ZWANGER OP (VLIEG)VAKANTIE – 10 TIPS OM OPTIMAAL TE GENIETEN

10 tips, zwanger op vakantie, lievelingsdingen.nl

Tijdens onze Babymoon afgelopen juli was ik 28 weken zwanger. Ondanks dat ik me hartstikke fit voelde heb ik toch rekening gehouden met bepaalde dingen! Je pakt toch net even anders je koffer in, je stapt toch net even anders het vliegtuig in en je wandelt op dat eiland toch net even iets anders rond. Je bent tenslotte al in het derde trimester van je zwangerschap aangekomen en kunt dat niet (meer) negeren. In welke week van je zwangerschap je ook op vakantie gaat: met sommige dingen kun je beter rekening houden. Voor jezelf en voor je kleintje! Ik deel 10 tips om tijdens je vakantie optimaal te genieten! ?

10 TIPS VOOR EEN FIJNE VAKANTIE
1 – ZWANGER EN VLIEGEN

Check voordat je gaat vliegen bij je luchtvaartmaatschappij met hoeveel weken zwangerschap je nog mag vliegen. Bij de meeste luchtmaatschappijen mag je t/m 36 weken vliegen, maar dit is per maatschappij verschillend! Even dubbelchecken voordat je de vakantie boekt en dan kun je met een gerust gevoel op vakantie.

2 – RUIMBAGAGE

Voor deze reis boekten wij ook een koffer voor in het ruim. Dit vond ik heel fijn, omdat ik zo alles wat ik thuis gebruik makkelijk mee kan nemen. De fles olie voor mijn buik, die ene lekkere body crème, die fijne after sun met Aloë vera en verschillende zonnebrand crèmes. Geen stress met kleine flesjes van 100 ml, fijn!

3 – TEMPERATUREN

Boek de vakantie niet te ver van te voren. Het kan zomaar zijn dat je fysiek achteruitgaat en dat je last krijgt van zwangerschapskwaaltjes. You never know! Geniet dus liever van een last minute dan van een vroegboekkorting. Natuurlijk kun je ook een annuleringsverzekering nemen. Vergeet ook niet na te denken over de locatie. Waarschijnlijk zit je niet te wachten op temperaturen boven de 40 graden. Ook in de schaduw is het dan érg warm en kun je snel last krijgen van vocht.

4 – ZWEMBAD

Voordat je de vakantie gaat boeken is het verstandig je af te vragen wat je wilt. Wij hebben specifiek voor een appartementencomplex ínclusief zwembad gekozen. Zo konden we ook genieten van relaxte, verkoelende dagen aan het zwembad. Heerlijk!

10 tips, zwanger op vakantie, lievelingsdingen.nl

5 – SCHOENEN & BIKINI

Op vakantie wil ik altijd veel zien en doen en daar horen ook lange wandelingen door leuke steden en dorpen bij. Tijdens een zwangerschap is het extra belangrijk om comfortabele schoenen te dragen. Het is goed voor de houding van je lichaam en je krijgt minder snel pijnlijke voeten. Bonustip: loop je niet elke dag in je bikini, vergeet dan vooral niet je bikini te passen. Grote kans dat die niet meer zit zoals voorheen!

6 – ZWANGER-STUFF

Vergeet tijdens het pakken van je spullen je zwangerschaps-stuff niet. Dit klinkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar jij weet net zo goed als ik dat we tijdens onze zwangerschap aan de zogeheten zwangerschapsdimensie kunnen leiden. Vandaar dat ik toch even aangeef vooral je zwangerschapsvitaminen, flessen olie, crèmes en andere zwanger-stuff niet te vergeten.

7 – ETEN EN DRINKEN

In elk land is het eten en drinken anders. Zo konden we in Griekenland niet uit de kraan drinken, iets wat goed is om te weten! In Barcelona kun je niet genieten van alle lekkere hammen op de La Boqueria markt. Iets waar je in Nederland misschien niet over na denkt, omdat je Jamón Serrano en Spaanse Fuet niet dagelijks op de menukaart hebt staan. Best handig om je er een beetje in te verdiepen!

10 tips, zwanger op vakantie, lievelingsdingen.nl 10 tips, zwanger op vakantie, lievelingsdingen.nl

Lees meer: Het derde en meest bijzondere trimester – zwangerschapsupdate

8 – WATER

Zorg dat je altijd water bij je hebt. Heel simpel, maar denk er wel even aan. Tijdens drukke en warme dagen is voldoende vocht nog belangrijker. Niet alleen voor jou, maar vanzelfsprekend voor iedereen. Ik merk dat ik tijdens mijn zwangerschap meer drink dan normaal dus wat extra flesjes water bij de hand is fijn.

9 – SMEREN

Iets wat iedereen natuurlijk weet, maar nu belangrijker dan ooit: smeer je goed in met een hoge beschermende factor. Voordat we op pad gingen smeerde ik me van top tot teen in met zonnebrand crème. Neem de zonnebrand crème mee, zodat je ook voor een tweede of derde ronde kunt gaan. Je wilt natuurlijk geen zwangerschapsmasker!

10 – PLANNING

Plan de dagen tijdens je vakantie niet te vol! Hier doe je jezelf echt geen plezier mee. Gedurende je zwangerschap krijgt je lichaam het zwaarder. Blijf niet als een kip zonder kop rondlopen, maar neem voldoende rust. Dit klinkt en is altijd makkelijker gezegd dan gedaan: je wilt tenslotte ook iets zien. Maar… succes, je kunt het wel: RELAX! ?

10 tips, zwanger op vakantie, lievelingsdingen.nl

Heb jij nog een tip voor de zwangere vrouwen onder ons?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *