Organische vormen: de woontrend van 2024

Ben je op zoek naar inspiratie om je woning in te richten of compleet te vernieuwen? Iets wat tijdloos blijft zijn organische en ronde vormen, wegens hun vriendelijke en uitnodigende uitstraling. Nu zijn ze ook niet meer weg te denken uit de huidige interieurtrends! In 2024 komen ze echter terug in een nieuw jasje. In dit blog vertellen we je meer over hoe deze trend verwerkt is in de opkomende woontrends van dit jaar en vind de stijl die bij jou past!

De behoefte aan de natuur

Duurzaamheid komt steeds meer naar voren in alle plekken in de samenleving, dus ook in ons eigen huis. Als gevolg van deze trend, willen steeds meer mensen ook het binnen naar buiten brengen. Organische vormen en motieven, gepaard met natuurlijke materialen en texturen vallen dus zeker in dit straatje. Denk hierbij aan een groot vloerkleed gemaakt van wol, verwerkt met grafische motieven of aan accessoires gemaakt van bamboe of riet. Het is dus eigenlijk niet zo gek dat deze vormen de trend van nu is, omdat het rust, warme en gezelligheid uitstraalt, iets wat de natuur ons altijd heeft aangeboden.

Natuurlijke texturen: etnische pit

Een opkomende stijl die natuurlijke materialen en organische vormen prachtig combineert, is ‘ethnic spice’, een woonstijl die inspiratie haalt uit Afrika. Deze stijl is kenmerkend voor hun gebruik van warme, natuurlijke kleur en etnische patronen, wat je interieur net weer een vleugje exotisme geeft. Denk hierbij aan een vloerkleed 300×400 met tribal prints, accessoires met geometrische patronen of meubels die natuurlijke vormen hebben. Meubels die gemaakt zijn van donker gebeitst hout komen het meeste voor in deze stijl. Vergeet ook niet om een kleurrijk, aards palet toe te voegen als je deze stijl wilt in je woning. Kleuren zoals terracotta, beige en diep rood behoren tot deze interieurstijl.

Klassiek, maar wel modern

Ben je meer van tijdloos interieur dat een liefhebber is van authentieke details en trendy accessoires? Dan is de woonstijl ‘new classic’ iets voor jou. Ook deze interieurstijl maakt gebruik van organische en ronde vormen, maar voornamelijk met een rustig kleurenpalet. Dit is omdat klassieke woonitems in de spotlight staan, gepaard met moderne accenten. Denk hierbij aan een antieke koffietafel met een moderne lamp erop. Daarnaast oogt deze stijl niet alleen simpel, maar is het ook de bedoeling om comfortabel te zijn. Zachte vloerkleden en pluche kussens passen hier bijvoorbeeld perfect bij! Zo zorg je er ook gelijk voor dat je woning uitnodigend en warmer oogt.